Crítiques per un nomenament
Casado ordena a Bou que faci fora el seu cap de gabinet
El cap de files del PP a l’Ajuntament de Barcelona rep crítiques perquè té com a col·laborador un exmilitar veneçolà
El regidor dels populars sosté que no té intenció de dimitir i que no li consta l’avís contra el seu subordinat, Luis Barroso
Josep Bou, regidor i president del grup del PP a l’Ajuntament de Barcelona, ha sigut comminat pel líder del partit, Pablo Casado, a prescindir del seu cap de gabinet, Luis Barroso, tinent de vaixell de l’Armada Bolivariana de Veneçuela i exdirector del despatx ministerial de la Presidència de Veneçuela entre maig de 2015 i abril de 2017.
La presència de Barroso no és cap novetat, però ara creixen les crítiques internes al PP, un any i mig abans de les eleccions municipals de 2023. Sol ser el moment en què els partits s’activen quan un possible alcaldable és qüestionat i quan s’obren debats successoris.
Bou va destacar des del primer dia com un candidat i regidor atípic, com ell mateix remarca. És un home d’empresa que ha dedicat tota la seva vida al sector del pa i que no està habituat a la disciplina de partit. Sol comparar l’activitat política amb l’empresarial i des que va arribar a l’ajuntament va col·lidir amb la naturalesa d’un món del qual denuncia que no comporta risc perquè ningú veu perillar el seu càrrec si no obté resultats, a diferència del sector privat.
Ordre de la vicesecretària del partit
Segons fonts coneixedores de l’assumpte, Bou va rebre l’ordre de prescindir de Barroso a través d’Ana Beltrán, vicesecretària d’Organització del PP. El regidor ha mantingut fins ara una relació estreta amb la cúpula a Madrid i, de fet, el seu aval ha sigut des del primer dia el favor de Casado, de manera que ha mantingut una relació absent o conflictiva amb el partit a Barcelona. Un exemple d’això ha sigut la distància amb l’altre regidor del PP al consistori barceloní, Óscar Ramírez, tot i que ara Bou afirma que la seva relació és cordial. Fonts pròximes al regidor neguen haver rebut l’ordre de Casado i afirmen que no tenen intenció de dimitir.
La presència de Barroso causa malestar a les files del PP pel seu passat pròxim al Govern de Nicolás Maduro, segons va publicar ahir ‘El Mundo’, que va situar l’exmilitar darrere d’algunes decisions de Bou que han generat protestes dels populars barcelonins en els últims anys. Entre elles destaca la d’acomiadar diverses persones vinculades amb el grup a l’ajuntament en contra del criteri del partit.
Notícies relacionadesPrimer va fer fora dos assessors que compartien una plaça sencera d’assessor. Un era Alfredo Bergua, que treballava en el grup des del 2007. Era responsable de Seguretat, Esports i Cultura i és vicesecretari de Comunicació del PP de Barcelona. L’altre, Miguel Raposo, president del PP de Gràcia i coordinador de districtes del partit. Joan Castelló, cap de comunicació del PP a l’ajuntament des de 2007, que treballava allà des de 2004, va ser acomiadat el març de 2020.
L’assoliment de Bou
Malgrat els problemes de convivència, ningú al PP nega a Bou un gran mèrit: admeten que el seu caràcter i la seva campanya electoral van aconseguir que els populars mantinguessin la seva representació a l’ajuntament quan perillava. No es va quedar fora del consistori per 45 vots, però si n’hagués quedat exclòs hauria sigut un cop terrible per als populars.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- salut mental Els diagnòstics de TDAH entre els adults creixen en els últims anys
- Malestar a sant adrià La violència i la falta de relleu redueixen l’autoritat dels patriarques de la Mina
- BARCELONEJANT La febre de les cites ràpides
- Les dones generen el 20% dels beneficis del món del ciclisme
- Les rialles de Laporta i Joaquín