Districte de l’Eixample
Barcelona guanyarà més espai verd ciutadà a l’Escola Industrial
La diputació presenta el seu pla de futur per al recinte modernista després de descartar-se com a seu de l’ampliació de l’Hospital Clínic
El conjunt acollirà el Centre Internacional per a la Innovació en els Serveis Públics (CIISP), centrat en el repte tecnològic
Passada la tempesta de l’ampliació de l’Hospital Clínic, que finalment no creixerà a costa del conjunt modernista, la Diputació de Barcelona ha presentat aquest matí el projecte LaIndustrial+, amb el qual pretén convertir l’Escola Industrial en un pol d’innovació centrat en la transformació digital i en un espai energèticament sostenible sense oblidar la seva aposta per ser el pulmó verd de l’Eixample totalment obert al barri. Per a això rehabilitarà el patrimoni i mantindrà els equipaments públics que actualment acull.
Així l’antiga Escola Universitària d’Enginyeria Tècnica Industrial i el Paranimf (restaurat i inaugurat el 2020) allotjaran el futur Centre Internacional per a la Innovació en els Serveis Públics (CIISP), una col·laboració publicoprivada amb l’objectiu de reformular i millorar els serveis públics a partir de la intersecció de ciència, tecnologia, empresa i Administració. La previsió és dedicar 33.000 metres quadrats a la investigació i innovació en què treballaran 800 professionals. El centre preveu una sala d’actes per celebrar congressos i una residència per a investigadors.
Pressupost de 100 milions en 10 anys
Les obres tenen pressupost de 100 milions d’euros i un calendari a 10 anys. A l’eix dedicat a millores per revertir l’emergència climàtica, el projecte inclou guanyar 16.000 metres quadrats de verd urbà, eliminant aparcaments, per proporcionar als veïns de l’Eixample un refugi climàtic i un espai per passejar. De manera que es mantindran els itineraris públics que actualment ja creuen el conjunt i s’obrirà un nou bulevard cobert que travessarà el futur centre d’innovació i inclourà exposicions, tallers i altres activitats dirigides als ciutadans. La intenció de la diputació és que aquesta nova avinguda es converteixi en el cor de les quatre illes de l’Eixample que ocupa l’Escola Industrial.
Notícies relacionadesEl projecte també contempla el repte de convertir el recinte en neutre en emissions de carboni el 2050 a partir d’incorporar l’eficiència energètica a tots els edificis utilitzant leds, plaques fotovoltaiques, geotèrmia i altres tecnologies, a més de reduir el consum de l’aigua aprofitant l’aigua de pluja i freàtica per al reg i el manteniment.
En el pla patrimonial, el tercer eix del projecte, el pla de nous usos preveu acollir el Centre d’Interpretació de l’Escola Industrial en l’espai de màquines de l’antiga fàbrica Batlló, i ampliar els edificis a visitar pel públic amb la incorporació de la Sala de Telers i el Paranimf, als ja visitables: la Sala Noble de l’edifici del Rellotge, la Capella de la Residència Ramon Llull i el vestíbul de l’Escola del Treball. No en va el conjunt està catalogat com a Bé Cultural d’Interès Local (BCIL) i compta amb edificis dissenyats per Rafael Guastavino, Joan Rubió i Bellver i Manuel Baldrich.
- Energies renovables El pàrquing de l’Alcampo de Sant Boi es transformarà en la instal·lació fotovoltaica més potent de l’àrea de Barcelona
- Obligatori per llei La multa que et pot caure per no estar empadronat on vius
- salut mental Els diagnòstics de TDAH entre els adults creixen en els últims anys
- Conflicte a Girona Una família denuncia que un home s’ha quedat d’ocupa en una casa que li van deixar a Llagostera
- LA VISITA BLAUGRANA AL COLISEUM Cinc anys amb un zero a Getafe
- Violència contra les dones Laura Palmer i la por que ens va quedar
- Transparència Hisenda vigilarà més les targetes: demanarà aquestes dades sobre els moviments
- Trump, la Lluna i més enllà
- Aquesta nit Gala dels premis Gaudí
- Premier league Haaland firma una inusual renovació amb el City fins al juny del 2034