L’educació a Catalunya
El Parlament salva del tancament l’Acadèmia Cultura de l’Hospitalet
Els grups acorden modificar el decret que possibilitarà que l’escola s’integri en la xarxa pública
S’ha acabat el desfici de famílies i professors de l’Acadèmia Cultura de l’Hospitalet de Llobregat. Amb gran alegria han celebrat aquest dijous a les portes del Parlament el resultat de la votació que obre la porta al fet que aquest centre concertat passi a integrar-se en la xarxa d’escoles públiques de la Generalitat i eviti així un tancament que ningú desitjava.
ERC ha donat el seu recolzament indispensable a la moció que han presentat els comuns i que proposava la modificació del decret llei que regula la incorporació de centres educatius a la xarxa pública. Aprovada amb 131 vots a favor, el següent pas serà modificar aquest decret perquè contempli el supòsit de casos excepcionals de necessitats d’escolarització, com és el de l’Hospitalet, faltat de places públiques, i en concret del barri de Collblanc-Torrassa.
En la seva intervenció en el ple, el diputat d’ERC Jordi Albert ha reconegut que «a la Torrassa hi falten places» i ha assegurat el «compromís» dels republicans per «aportar una solució, resoldre el problema i respondre a les reivindicacions de la comunitat educativa».
Manel Pulido, del sindicat Comissions Obreres (CCOO), una de les persones que ha batallat des del primer moment per la continuïtat de l’Acadèmia Cultura, celebrava que el centre tingui garantida la seva activitat de cara al curs 2022-23. Les famílies dels 319 alumnes d’infantil, primària i ESO no hauran de buscar escoles alternatives i els docents conservaran els seus llocs de treball.
«Això ja no té marxa enrere. Vigilarem que el procés segueixi endavant i s’avanci en el traspàs a la xarxa pública», ha assenyalat Pulido, que als passadissos s’ha trobat amb el president, Pere Aragonès, que li ha dit que «sí, que això se solucionarà». I el Departament d’Educació també els ha traslladat que es posen ja a treballar en la modificació del decret, una cosa que serà «immediata». «No hauria d’haver costat tant», afegeix el dirigent de CCOO.
La idea ara és que el centre segueixi al vell edifici que ocupa fins que estigui construïda la nova escola Maria Miret al solar del carrer de Mas, on ara hi ha els barracons de l’escola Ernest Lluch. Aquests barracons quedaran buits al setembre, quan els alumnes de l’Ernest Lluch passin a estrenar el nou edifici.
- Fenomen controvertit La venda de pisos ocupats prolifera a Barcelona i alimenta un ‘negoci’ paral·lel de desocupacions pagades
- Els treballadors podran avançar tres anys la jubilació parcial a partir de demà
- Pòdcast José Elías ho deixa clar: en què invertir per tenir rendibilitat sense riscos
- MotoGp Marc Márquez demostra el seu enorme poder als EUA
- A partir del 2 d’abril Novetats en la Renda 2024: pagament per bizum, deducció per lloguer i millora per als donatius
- RAMBLA FLAMENCA La ‘bailaora’ japonesa La Yunko debuta al Liceu
- Concert Califato 3/4 sedueix amb el seu folklore arribat del futur
- Conflicte La Mina reclama un pla per actuar en cas d’incidents greus
- Turisme Sant Adrià estrena un resort de luxe de 53.000 metres quadrats
- Programa de celebració Badia apel·la a la memòria històrica per celebrar els seus 50 anys de vida