Barcelonejant

El Cupra més solidari

  • Els Jardins de Pedralbes conviden a la meditació, a més del divertiment, per concloure que no tot allò negatiu que passa a Barcelona és culpa de l’alcaldessa Colau

El Cupra més solidari
3
Es llegeix en minuts
Joan Vehils

Seria bo que els polítics no toquessin gaire aquelles coses que funcionen a Barcelona. Dic això perquè, dilluns, una trucada del doctor Bonaventura Clotet em va portar al concert benèfic que la cantant Joss Stone, de la mà de Cupra, va oferir als Jardins de Pedralbes en favor de la Fundació Lluita contra les infeccions. L’artista britànica va fer disfrutar els presents amb una actuació vibrant i mostrant una agilitat de moviments poc habitual en una dona embarassada de gairebé sis mesos, que actua descalça i que viatja amb el seu altre nen de només un any.

Entre els que van vibrar hi havia el president Aragonès i la seva dona Janina, el conseller Argimon i el president de Seat, Wayne Griffiths. Aquest últim va anunciar des de l’escenari que la recaptació havia sigut de 70.000 euros, destinats íntegrament a la investigació. Griffiths és un tipus tan intel·ligent com compromès. És anglès de nacionalitat alemanya, però gairebé el podem considerar barceloní. La primera vegada que va visitar la ciutat va ser un any abans dels Jocs Olímpics per treballar durant dos anys al departament de màrqueting de Seat. Va ser un dels primers veïns de la Vila Olímpica després d’uns mesos allotjat a l’hotel Montecarlo de la Rambla, on avui, per cert, està ubicat el hub de transformació digital de la companyia.

Durant aquella estada a Wayne ja era habitual veure’l al Liceu, el teatre o en algun concert. Wayne estima Barcelona, però també Espanya. La prova és que manté un xiringuito a la platja de Mojácar (Almeria) que era propietat del seu pare. A tot això, ha aconseguit que la marca Cupra hagi revolucionat el sector automobilístic mundial a més de col·locar dos models del Cupra a la final del cotxe de l’any a Europa.

Jardins de Pedralbes

Doncs això, una carrera tan exitosa com el concert de dilluns. No obstant, i com deia a l’inici, la Generalitat, que és qui en l’actualitat administra els jardins del palau de Pedralbes no vol renovar la llicència per celebrar el festival. O sigui, que no tot és culpa d’Ada Colau. Veurem com acaba, però l’espai és fantàstic i els barcelonins, a més d’assistir als concerts, poden passejar pels jardins, prendre una copa o escoltar alguna actuació d’interessants teloners. Esperem que la presència del president faci recapacitar el geni que ha tingut la idea de qüestionar-se aquest fantàstic Festival de la música de Pedralbes.

Foment no necessita debats

El primer debat de la història del Cercle d’Economia celebrat entre Rosa Cañadas i Jaume Guardiola amb prou feines va crear expectació. Només s’hi van apuntar 60 dels més de 1.200 socis. L’horari, a les 13 hores, era més propi de jubilats que d’empresaris, però almenys es va desenvolupar amb certa cordialitat i sembla que no partirà la institució en dos. Esperem que dimarts vinent hi vagin molts més socis a votar.

Per contra, els de Foment han posat la directa i aquest divendres Josep Sánchez Llibre va presentar candidatura. No n’hi haurà cap altra. Ni n’hi ha ni n’hi haurà. Sánchez Llibre és el líder indiscutible de la patronal i no té oposició. A més, l’ajust electoral que ha realitzat, el seu mandat acabava al novembre, és una carta d’intencions i un missatge directe al Cercle. Foment vol ser la veu cantant dels empresaris i ho està aconseguint. De moment s’han avançat. Hi ha Sánchez Llibre per a estona.

Dos investigadors a seguir

Notícies relacionades

A qui cal escoltar, seguir, felicitar i elogiar són als dos premiats per la Fundació del Banc de Sabadell que presideix Miquel Molins i dirigeix Sonia Mulero. Em refereixo als investigadors Maria Mittelbrunn i Samuel Sánchez, que aquest dilluns van rebre el premi a la investigació Biomèdica i el de les Ciències i l’enginyeria. Són dos cracs de qui es parlarà molt.

Els dos investiguen com millorar o retardar l’envelliment. O sigui que el futur està a les seves mans i als seus laboratoris. Dos tipus ja admirats arreu del món i els tenim aquí. Ella, a Madrid i ell, a Barcelona. L’acte celebrat a la seu del Sabadell a Sant Cugat va comptar amb la presència del president Josep Oliu, Miquel Roca o de l’exconseller Andreu Mas-Colell. Per cert, que Mas-Colell, durant el seu discurs com a president del jurat, va manifestar la seva preocupació perquè la nova llei d’universitats posa menys èmfasi en la investigació que en la docència. Paraula de savi.