Seguretat viària

Els nous radars de tram de Barcelona ja han caçat 724 infractors

El consistori envia només advertències, però a partir d’agost ja es multarà l’excés de velocitat als túnels de la Rovira, Glòries i Badal i en un tram concret de la Ronda Litoral

Els nous radars de tram de Barcelona ja han caçat 724 infractors
1
Es llegeix en minuts
Carlos Márquez Daniel
Carlos Márquez Daniel

Periodista

Especialista en Mobilitat, infraestructures, urbanisme, política municipal, medi ambient, àrea metropolitana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

En poc més d’un mes de funcionament, els quatre nous radars de tram de Barcelona han caçat 724 conductors que superaven la velocitat màxima permesa. Es tracta dels túnels de Glòries, Badal i Rovira i d’un tram de la Ronda Litoral al seu pas pel Moll de la Fusta. Tots, menys el de la Rovira (50 km/h), tenen el límit en 60 km/h. Tal com ja va informar l’Ajuntament de Barcelona a principis de juny, els infractors no reben una sanció a la seva bústia, sinó una advertència i el recordatori que en aquesta artèria de la ciutat on han incomplert la normativa hi ha un nou control.

Les sancions es faran efectives a partir del mes d’agost. Es donarà per acabat el període de gràcia i els que superin el límit rebran la corresponent multa a casa. Els altres 17 controls de velocitat promesos, la major part en entorns escolars, ja s’estan instal·lant i està previst que iniciïn aquesta primera etapa d’advertència al setembre, coincidint amb la tornada al col·le. El pla es va presentar el març del 2021 i contemplava 46 nous controls, però el febrer d’aquest any es va revisar a la baixa i la cosa s’ha quedat en 21, els quatre de tram i els 17 de punt fix.