Tendència en auge
Un ‘hotel oficina’ per a nòmades digitals desembarca al 22@ de Barcelona
The Social Hub Barcelona combina habitacions per allotjar hostes i un ‘coworking’ de 700 places per a treballadors
El Poblenou té (un altre) nou veí. L’1 de novembre obrirà les seves portes The Social Hub Barcelona, un edifici que serà meitat hotel, meitat ‘coworking’, ubicat a Cristóbal de Moura, 49. Pertany a una cadena que fins ara era coneguda com a The Students Hotel i consta de 13 establiments més en funcionament repartits per diferents ciutats europees.
Aquest concepte d’«allotjament híbrid» cerca que els hostes convisquin «amb les comunitats locals on són els seus hotels». En aquest cas, aquesta comunitat és el Poblenou, el «cor creatiu i innovador» de la capital catalana. Una zona que, amb el projecte del districte 22@, en 20 anys ha passat de representar el 4% a assolir el 16% del PIB local, i que ara concentra la meitat del total invertit en oficines a la ciutat.
El ‘coworking’ ve per quedar-se
Per això, aquest nou hotel, a més d’habitacions per allotjar-se, disposa d’amplis espais de ‘coworking’ amb 700 places per als ‘nòmades digitals’ que vulguin compartir oficina amb treballadors d’altres empreses. Aquesta tendència ha anat ‘in crescendo’ després de la pandèmia, fins al punt que aquest tipus d’espais flexibles ja representen el 2,4% de la superfície total d’oficines a Barcelona i Madrid. De fet, pot sortir més a compte llogar uns seients en un ‘coworking’ que una oficina sencera, amb tot el que això comporta.
El sector del ‘coworking’ està en auge a Barcelona, on ja fa temps que estan instal·lades grans marques del sector com WeWork, Cloudworks o Attico. En el cas de TSH Barcelona, qui vulgui teletreballar pot fer-se’n soci pagant una quota que varia en funció de les condicions. La més econòmica té un preu de 99 euros al mes i brinda la possibilitat de treballar en una de les seves sales, plenes d’endolls i cafè gratis, i també permet utilitzar el gimnàs i les dues piscines ubicades a les seves dues terrasses.
Integració amb el barri
Així mateix, la direcció de l’establiment insisteix en el seu desig d’integrar-se al barri, per la qual cosa tenen tota la planta inferior de l’edifici oberta a qui vulgui asseure’s a la cafeteria a provar el menú diari i connectar el seu portàtil. Tot un repte, tenint en compte que una part del barri considera que el pla 22@ i els nous hotels fan que el barri «perdi la seva identitat».
Alhora que s’inaugura TSH Barcelona, també ho fa TSH Madrid. Aquesta empresa, amb seu a Amsterdam, està en procés d’expansió i té previst obrir un altre hotel a Tolosa aquest any, i set establiments més abans del 2025 a Sant Sebastià, Lisboa, Porto, Roma, Florència, Torí i Glasgow, que també integraran el mateix concepte d’hotel i ‘coworking’ obert als locals.
En paraules del seu CEO, l’escocès Charlie MacGregor, aquests llocs estan pensats per crear una «comunitat» composta de «viatgers, estudiants, nòmades digitals i emprenedors», un conjunt de persones amb una «mentalitat similar», que pertanyen a una nova generació de joves treballadors o estudiants amb ganes de «connectar» entre si.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Shopping Black Friday 2022: les millors ofertes d’Amazon
- SHOPPING Helly Hansen té les millors rebaixes d’hivern: ¡a meitat de preu!
- Com més població, més recursos
- L’Advocacia de l’Estat veu compatible la condemna del procés i l’amnistia