La gran cita de la vela
El logo de la Copa Amèrica inclou la B de Barcelona
El disseny realitzat per l’estudi d’arquitectura barceloní Práctica és la primera vegada que es vincula directament a la seu de la competició
Copa Amèrica de vela a Barcelona: guia ràpida de la competició
Des que al març es va donar a conèixer Barcelona com a seu de la pròxima Copa Amèrica de vela, la 37a, poques notícies han transcendit sobre l’esdeveniment. La cita és important: suposa un impacte de mil milions d’euros i una audiència de 800 milions d’espectadors com a mínim, i els organitzadors controlen com i quan es dona la informació. Aquest dimecres hi ha hagut convocatòria i notícia: el logo de la pròxima edició inclou la lletra B amb referència a la ciutat i ha sigut dissenyat per l’estudi d’arquitectes barceloní Práctica. Més novetats, detalls sabuts però no expressats públicament: la cerimònia inaugural se celebrarà el 22 d’agost del 2024. Tot seguit, les proves preliminars de final i la Cup Challenger Selection, del 31 d’agost al 6 d’octubre.
Vincle amb la ciutat
El logo, escollit entre 62 propostes, «ens va agradar perquè porta la ciutat incorporada. És la primera vegada que passa», va assegurar Grant Dalton, CEO d’Emirates Team New Zealand (organitzador de l’esdeveniment com a guanyador de l’última edició). Anna Berbieta, una de les autores del disseny, ha assegurat que van tenir molt clares dues coses: «Que el trofeu era un objecte molt icònic i present en la competició des de 1851» i la intenció de «vincular la Copa Amèrica amb la ciutat». La imatge de marca inclou, a més, formes orgàniques en una paleta de colors primaris que tant evoquen els perfils de Barcelona com del trofeu.
Sèrie documental
Notícies relacionadesMés coses: hi haurà experiència interactiva sense necessitat de llançar-se al mar. S’està treballant amb uns simuladors que permetin al públic experimentar el que se sent a l’estar a bord d’un AC-75, per això els organitzadors prometen pantalles gegants al ‘village’ de l’esdeveniment, a l’Imax. I s’emetrà una sèrie documental focalitzada en els cinc equips competidors i en Barcelona dirigida per Jimmy Chin.
Desplegament de poder
La resta de la convocatòria ha sigut un repàs del que ja s’ha realitzat fins a la data i una allau de felicitacions entre administracions, organització i societat civil barcelonina. Dona idea de l’abast de l’esdeveniment –el tercer en impacte, només per darrere dels Jocs Olímpics i del Mundial de futbol– el rosari d’autoritats presents. Tots acompanyaven Grant Dalton: des de l’alcaldessa Ada Colau fins al president del Port de Barcelona, Damià Calvet, passant pel conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, la delegada del Govern, Maria Eugènia Gay, i el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni. I la meitat del món empresarial i esportiu de la ciutat, impossible enumerar-los, igual que també és impossible imaginar com seran els futurs esdeveniments relacionats amb la competició després del poder desplegat aquest matí al Museu Marítim de Barcelona.
- Obligatori per llei La multa que et pot caure per no estar empadronat on vius
- Mamarazzis El City, la prioritat de Pep Guardiola després de la seva separació
- Conflicte a Girona Una família denuncia que un home s’ha quedat d’ocupa en una casa que li van deixar a Llagostera
- Exclusiva Mamarazzis Andreu Buenafuente, fitxatge sorpresa d’RTVE
- Conferència a Brussel·les ¿Què ha trencat i què pot trencar Junts en la negociació amb el PSOE? Les claus de l’estratègia de Puigdemont
- Transparència Hisenda vigilarà més les targetes: demanarà aquestes dades sobre els moviments
- Trump, la Lluna i més enllà
- Aquesta nit Gala dels premis Gaudí
- Premier league Haaland firma una inusual renovació amb el City fins al juny del 2034
- Així va l’Eurolliga La quarta victòria confirma la rehabilitació del Barça