Emblemes arquitectònics

Entrada conjunta i reduïda per visitar el Palau de la Música i Sant Pau

Els dos referents del Modernisme, obra de Domènech i Montaner, compleixen 25 anys com a patrimoni mundial per part de la Unesco

Entrada conjunta i reduïda per visitar el Palau de la Música i Sant Pau

El Periódico

2
Es llegeix en minuts

El Palau de la Música i el recinte modernista de Sant Pau s’uneixen per commemorar els 25 anys de la declaració com a patrimoni mundial de la Unesco amb una entrada única de 19 euros per visitar els dos equipaments emblemàtics de Lluís Domènech i Montaner. La iniciativa serà vàlida a partir de l’1 de desembre i durant tot 2023, any en què es commemora el centenari de la mort de l’arquitecte. A més, el Palau dedicarà el concert de la Missa Solemnis de Beethoven el 21 de desembre amb l’Orchestre des Champs Élysées i el Collegium Vocale Gent, sota la direcció de Philippe Herreweghe, una obra que l’Orfeó va interpretar al Palau el juny de 1927 i del qual es conserva el que va ser la primera gravació de la peça a nivell mundial.

Notícies relacionades

Les entrades s’hauran de comprar abans del 6 de gener. Una vegada finalitzat aquest llançament promocional, el públic podrà continuar disfrutant d’una entrada combinada en els dos edificis a un preu general de 24 euros (entrades a la venda a partir del 7 de gener). L’objectiu és unir esforços i facilitar l’accés a dues de les obres més destacades de Domènech i Montaner i del modernisme català. Per la seva banda, Sant Pau celebra l’aniversari amb una exposició de fotografies dels primers treballs de restauració i recuperació de l’hospital que testifiquen el despertar de la consciència de la seva singularitat des de finals dels anys 1970. A partir d’aquell moment va cristal·litzar la voluntat d’acostar-se a la ciutadania com a valor patrimonial compatibilitzant-lo amb l’activitat sanitària que s’hi continua desenvolupant.

El Palau de la Música proposa una programació que vol celebrar el geni de l’arquitecte des d’un punt de vista multidisciplinari, coherent amb el punt de trobada amb les arts i l’efervescència cultural que ha caracteritzat el temple modernista. Així doncs, el catàleg d’activitats inclou conferències arquitectòniques, sessions divulgatives sobre els seus paral·lelismes amb la composició musical, una exposició sobre l’origen del recinte, visites arquitectòniques creatives i programació familiar, entre d’altres. Lluís Domènech Girbau, Òscar Tusquets, Juan de Rubia, Jonathan Brown, Sara Fontán, Eduard Escoffet i Maria Arnal són alguns dels còmplices d’una programació que cobreix des del vessant més arquitectònic del creador del Palau fins a l’experimentació sobre el patrimoni modernista i la veu, passant per diferents maneres de visitar l’edifici per a diferents públics.