Selecció de tauletes artesanes

De l’‘Eixample’ al ‘Pink Lady’: aquests són els millors torrons de Barcelona per Nadal

  • La capital catalana acull establiments premiats per la qualitat dels seus dolços nadalencs

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Nadal ja apareix al calendari i convé anar pensant a assortir el rebost per a les celebracions. És obvi que no pot faltar el torró, el clàssic per excel·lència en les llargues sobretaules de les festes.

A Barcelona hi ha un ampli assortiment d’establiments on comprar tauletes artesanes, ja que la ciutat acull alguns comerços premiats en les últimes setmanes pels seus dolços nadalencs.

Al capdavant de les torroneries de la capital catalana se situa aquest any La Colmena (plaça de l’Àngel, 12), que s’ha imposat en la primera edició del concurs al millor torró de rovell torrat d’Espanya, concedit pel Gremi de Pastisseria de Barcelona.

Un altre guardó del gremi, als millors panettones del país, també s’han quedat en aquesta ocasió a Barcelona: Panes Creativos (plaça de Garrigó, 5) i L’Atelier Barcelona (Viladomat, 140 bis), on també es poden adquirir torrons com l’‘Eixample’, una tauleta que reprodueix la fisonomia característica de les illes d’edificis concebudes per Ildefons Cerdà, a base de praliné de macadàmia, xocolata blanca torrada i un toc salat.

En la llista no poden faltar botigues ja clàssiques, com Planelles Donat (Portal de l’Àngel, 27), un dels referents del torró de Xixona a la ciutat. La Campana (Princesa, 36), fundada el 1890, també conserva la tradició del torró alacantí com a senya d’identitat. Casa Colomina (Cucurulla, 2 i Gran de Gràcia, 57) elabora torró artesà des de 1908.

Una opció més atrevida és el torró ‘Pink Lady’ que ofereixen a Escribà (Gran Via, 546; Rambla, 83 i Numància, 47), amb pomes de la varietat que dona nom al torró, recobert amb xocolata robí, de color rosa, i perles de fruita seca.

Notícies relacionades

Hofmann (Flassaders, 44) té una gamma suggerent de torrons d’autor: entre d’altres, el +18, amb xocolata manjarí, bany de rom i palien de nous pecanes amb flor de sal, o el torró ‘Coffee cup cake’, amb ‘ganache’ de xocolata, llet i cafè amb praliné cruixent d’avellana de Reus i cafè de varietat aràbiga.

No es queda enrere Natcha (Sarrià, 45), amb 30 classes de torrons, des dels habituals a altres de més cridaners, com el que barreja cardamom, taronja i tòfona o el trufat amb avellanes i quicos. Amb vocació artesanal, a Canal (Còrsega, 662-666) són mestres elaborant torrons imprescindibles, com el de pa de Cadis i el massapà.

Temes:

Barcelona Nadal