Final feliç

El nen Jesús de Barberà del Vallès descansa a la fi al pessebre

La figura s’ha dipositat avui en el pessebre de la plaça de la Vila després d’haver passat per un segrest exprés i la posterior devolució

1
Es llegeix en minuts
Gisela Macedo
Gisela Macedo

Periodista

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Capítol ¿final? del que, sens dubte, ha sigut el Nadal més mogut que ha viscut el nen Jesús de Barberà de Vallès, que aquest dissabte ha sigut tornat a la seva llar original, el pessebre que hi ha ubicat a la plaça de la Vila de la localitat vallesana, després d’un segrest exprés i la posterior devolució a l’ajuntament.

Rememorem la tortuosa aventura d’una figura tan icònica. Els fets es van produir després que ’El Periódico’ publiqués un reportatge en el qual s’explicava que la policia local de Barberà tenia activat durant aquests dies de Nadal l’operació nen Jesús que consistia a recollir cada nit del pessebre i traslladar a la comissària aquesta figura «molt estimada pels veïns», segons explicava l’alcalde de la localitat Xavier Garcés,per, precisament, evitar-ne el robatori.

Però el 28 de desembre, el nen Jesús de Barberà va ser segrestat per uns joves que posteriorment van crear un compte de TikTok per reivindicar-ne, amb la cara coberta i la veu distorsionada, la sostracció sota el lema d’«aquesta nit el nadó no dorm a comissaria» i una petició de rescat de 10.000 euros.

Un dit trencat

El robatori no s’ha allargat més de dos dies, i divendres passat la figura va ser tornada als propietaris després d’explicar els segrestadors, per aquesta mateixa xarxa social, que l’havien deixat lliure «per la ciutadania, perquè l'estimem», però exigint a la policia que no tornés «a passar una nit a comissaria».

Notícies relacionades

Malgrat que els segrestadors havien explicat que havien tornat la figura «sana i estàlvia», la veritat és que el nen Jesús ha arribat a l’ajuntament amb un dit trencat.

Des de l’ajuntament han volgut limitar aquest succés a una simple gamberrada,s’han pres el el tema amb humor i han quedat realment sorpresos de la mediatització d’aquesta història que ha fet la volta a Espanya i que, fins i tot, ha aconseguit arribar a Llatinoamèrica, on a països com l’Equador el segrest s’ha viscut amb autèntic furor.