Adeu al 2022
Plans de Cap d’Any (amb places) per a diferents pressupostos a Barcelona
Molts restaurants i discoteques han penjat ja el ‘ple’ per Cap d’Any, però encara és possible trobar bones opcions amb disponibilitat per a sopars o festes
barcelona/sutton.jpeg
La febre de celebracions de la nit de Cap d’Any que viu Barcelona després de dos anys d’aturada per la pandèmia ha portat a penjar el ‘ple’ ja a molts restaurants, hotels i discoteques de la ciutat. Per als que encara no tenen plans, aquí van algunes propostes amb últimes places disponibles, per a diferents gustos i pressupostos.
Font Màgica de Montjuïc: llum, aigua i música en un xou gratuït
La cita més multitudinària de la nit és la celebració de les campanades a peu de la Font Màgica, que torna després de dos anys d’absència. S’esperen més de 20.000 persones a l’avinguda de la Reina Maria Cristina, molts dels quals turistes, per disfrutar d’un xou piromusical que compta amb un pressupost de 480.000 euros, i que durarà 25 minuts. L’espectacle anirà a càrrec de la companyia francesa ‘Gruope F’, sota la direcció de Christophe Berthonneau, dels millors experts en pirotècnia del món. Comptarà amb focs artificials, música i drons, amb l’agermanament entre els pobles com a eix temàtic. Tindrà dues parts, la primera els 12 minuts previs a les campanades, quan s’evocaran 12 cultures a partir de la representació amb drons de les seves màscares rituals i la banda sonora composta per Scott Gibbons. Passada la mitjanit arribaran 12 minuts més de focs artificials. No hi ha festa posterior.
La Textil Collective:
Aquest recent espai multifuncional (bar, restaurant i fàbrica de cervesa) ofereix elaboracions amb el foc com a element central i receptes informals, al costat de cerveses elaborades artesanalment. Però no només es menja i beu, sinó que s’ambienta amb ‘dj’ mentre un gran foc central converteix la cuina en un espectacle en si mateix. Per acabar l’any plantegen dues opcions. En restaurant: caneló d’ànec i salsa de foie; bolets estofats amb puré de topinambur i caldo de vedella; be, cassoleta de bosc, iogurt i suc de dàtils; i ganache de torró, per 120 euros. En bar, be entatxonat, criolla i fregides; i les mateixes postres, per 85 euros. Els dos menús inclouen vi, cervesa i cava. El local assegura una experiència musical única per a la gran nit.
Doppietta: sopa italiana a la carta
Doppietta és un dels últims restaurants oberts a Sant Antoni, dels mateixos artífexs de l’exitós Benzina. Amb format de ‘salumeria’ italianíssima però contemporània, s’inspira en la llegendària cursa de cotxes de Brescia, la Mille Miglia. Per Cap d’Any serà un dels pocs establiments on poder menjar a la carta i no en menú tancat. El xef italià Nicola Valle, forjat en alguns dels restaurants d’aquesta especialitat a Nova York i que suma quatre anys al seu altre establiment, proposa aquí selectes embotits, formatges i conserves, així com plats calents pensats per compartir, com l’albergínia a la parmesana, els ravioli de bolets, gambes vermelles i formatge de cabra i els ‘cavatelli’ amb ragoût de pollastre de pagés i pecorino toscà, entre altres temptacions. El tiquet sol resultar a partir de 30 euros per persona. Passatge de Pere Calders, 4.
Tracatrá: festival de tapes al so de la rumba catalana
Un dels nous restaurants que ho estan petant a Barcelona fusiona amb gràcia bones tapes mediterrànies amb música en viu i ball a ritme de rumba. L’última nit de l’any es vestiran de gala amb un menú de gala de 175 euros que inclou: com a aperitiu, ostra de Normadia Nº2 amb gelée de ginebra i cítrics; amanida de gamba vermella del Mediterrani; royal d’eriçó gallec amb cremós de tòfona. D’entrant, carxofes del Prat amb romesco i làmines de pernil reserva 5J. A continuació, crema de llamàntol amb espàrrecs i brots de porro; moll sobre milfulls amb sanfaina i xili picant; filet de Navarra amb fuagràs i crumble de pecana. Mousse de torró amb xocolata i pistatxo, raïm de la sort i begudes. Després de les campanades, ambient de festa fins a les 3.00 hores. Ronda de Sant Pere, 7.
Wolf Barcelona: Ball i esmorzar com a rematada
La coneguda sala del Poblenou ha preparat una festa de Cap d’Any en la qual sonarà «el millor reggaeton» –prometen–, hits & música electrònica a càrrec de Jaidek DJ i Nesi DJ. Se celebrarà d’1.00 a 7.00 hores i l’entrada inclou tres copes i esmorzar de croissants de xocolata i dònuts al tancament. Compte, només hi poden accedir majors de 18 anys i no es podrà entra amb roba esportiva. Almogàvers, 88. A partir de 30 euros, entrada anticipada a la seva web.
Casa Ràfols: sopar i després copes
L’establiment més icònic del grup Balcastro, que ocupa un espai que abans va ser una ferreteria de barri, ha muntat una nit especial, amb tiberi i copes. El seu menú ofereix com a entrants, torrada de pernil ibèric 100% gla amb espuma de tomàquet i kalamatas Toast; i Wanton de llamàntol i gambot fumat. De principals, turbot salvatge a la brasa amb parmentier de tòfona i oli d’alfàbrega; lletó farcit de rovellons i llima amb demiglacé de cava. I per acabar, pastís de poma rostida, calvados i crema catalana torrada; sorbet de pinya, llima i torrons artesans. Amb vins costa 120 euros, i amb una selecció de vins ‘premium’ i xampany en si Club 61 (planta soterrani), 150 euros. Després del sopar, el club serà bar de copes (no inclosa). A la ronda de Sant Pere, 74.
Sutton: superfesta fins a l’alba
El popular club del carrer de Tuset, 13 comptarà amb els seus ‘dj’ residents per donar la benvinguda al 2023 ballant fins a l’alba. En els seus més de 1.000 metres quadrats destaca la seva gran pista de ball i les seves àmplies zones vip que acullen 58 taules per disfrutar la festa amb més comoditat. Punxaran Carlos Ramos i Gerard Roig. L’entrada costarà 50 euros amb dues copes, i les taules a partir de 1.000 euros. S’exigeix ‘look’ elegant, i tenir més de 23 anys.
Via Veneto: festival gastronòmic
Amb una estrella Michelin i 55 anys d’història a la zona alta, Via Veneto suposa una de les opcions més elegants de la ciutat per acomiadar l’any en gran. José i Pere Monje, dues generacions mà a mà, garanteixen una cuina catalana i també internacional de primer nivell, amb un servei i ambient a l’altura. El seu tiberi de Cap d’Any es compon d’un aperitiu amb selecció de les millors tapes del 2022 i caldo d’escudella amb mini pilota trufada. Prosseguirà amb còctel de centolla gallega; aspic de gambes, eriçons i caviar iranià amb ajoblanco de pinyons i mandarina; coulant de bolets amb tòfona blanca i rovell d’ou de Calaf, formatge comté i nous; llenguado de costa en ‘crouté’ i lingot d’espinacs a la crema; tournedó rossini de filet amb foie i tòfona Negra; i com a colofó unes postres sorpresa que revelaran abans de les 12 campanades. Amb tres tipus de maridatge de vins i xampany possibles, des de 285 euros. Inclou la festa posterior amb barra lliure. Ganduxer, 10.
La Paloma: una tornada esperada després de 16 anys
Notícies relacionadesDesprés de 16 anys tancada, l’emblemàtica sala La Paloma torna per la nit de Cap d’Any després d’haver-se sotmès a moltes millores i una insonorització que garanteix el seu futur sense problemes de convivència veïnal. ¿El cartell musical? Carlitos Sarduy, DJ So Tupinamba, Discos Paradiso, Guille de Juan i Virginie. L’espai d’oci més antic d’Europa torna en bona forma per saludar 2023, i després reobrirà de manera definitiva per Carnaval, com va avançar aquest diari. Al carrer del Tigre 27. Des de 38 euros.
Hotel The Hoxton: sopar i/o gran festa fins a altes hores
L’hotel més ‘cool’ obert el 2022 a Barcelona promet una festa de Cap d’Any «brètola i exhuberante», sota el nom de Cava 54, inspirada en el mític club Studio 54. El Nova York més glamurós i ‘trash’ de finals dels anys 70 serà la seva inspiració. Hi ha opció de sopar i/o festa. La proposta gastronòmica convertirà el ‘lobby’ en el Soho amb ‘shots’ de caviar Oscietra i vodka Ketel OneHRGB, ostres Amélie i còctels sòlids, entre altres entrants. El Celler es convertirà en Chinatown, amb selecció de baus i gyozas. Four Corners es reinventa en Little Italy, amb pizzes estil Detroit, ‘raviolini in brodo’ o risotto mantegada en parmiigiano reggiano, entre d’altres. La terrassa serà Hell’s Kitchen, on la robata crearà ‘lobster rolls’, cocotxes de lluç i moll o costella de Rubia gallega, per posar-ne alguns exemples. La recta final dolça de l’hotel del Poblenou comptarà amb una proposta del pastisser Christian Escribà. I després del raïm, la festa seguirà a ritme ‘disco’ en un altre espai. El sopar costa 120 euros, i amb festa 160. (de 21.00 a 4.00, en aquest cas). Hi ha opció de només festa per 60 euros, des de les 00.00 amb barra lliure i resopar.
- Energies renovables El pàrquing de l’Alcampo de Sant Boi es transformarà en la instal·lació fotovoltaica més potent de l’àrea de Barcelona
- Obligatori per llei La multa que et pot caure per no estar empadronat on vius
- salut mental Els diagnòstics de TDAH entre els adults creixen en els últims anys
- Conflicte a Girona Una família denuncia que un home s’ha quedat d’ocupa en una casa que li van deixar a Llagostera
- LA VISITA BLAUGRANA AL COLISEUM Cinc anys amb un zero a Getafe
- Violència contra les dones Laura Palmer i la por que ens va quedar
- Transparència Hisenda vigilarà més les targetes: demanarà aquestes dades sobre els moviments
- Trump, la Lluna i més enllà
- Aquesta nit Gala dels premis Gaudí
- Premier league Haaland firma una inusual renovació amb el City fins al juny del 2034