Poblenou

La UOC tindrà un campus únic en el 22@ a l’edifici de Can Jaumandreu

La universitat ocuparà totes les instal·lacions amb el trasllat de Barcelona Activa al districte d’Horta

La seu que tenia la UOC en el Parc Mediterrani de la Tecnologia de Castelldefels passarà a mans de l’Icfo

La UOC tindrà un campus únic en el 22@ a l’edifici de Can Jaumandreu

Universitat Oberta de Catalunya (UOC)

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Govern, l’Ajuntament de Barcelona, la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i l’Institut de Ciències Fotòniques (Icfo) han firmat un acord per ampliar la seu de la UOCa l’edifici Can Jaumandreu del districte 22@ de Barcelona, de manera que tingui un únic campus, i de l’Icfo a Catelldefels (Barcelona).

En roda de premsa aquest dilluns, el conseller d’Investigació i Universitats, Joaquim Nadal, ha posat en valor la necessitat d’aquesta ampliació per donar resposta a les «necessitats específiques» de les dues institucions.

Aquest acord implica que les plantes 0 i segona de l’edifici de Can Jaumandreu, que eren utilitzades per Barcelona Activa, siguin cedides a la UOC, de manera que s’afegeix un tercer edifici al ‘hub’ d’investigació que la UOC va inaugurar a finals del 2022 i que es «concentri tota l’activitat acadèmica, d’investigació i de gestió» en un sol campus en el 22@ En paral·lel, l’edifici que ocupava la UOC en el Parc Mediterrani de la Tecnologia de Castelldefels passa a mans de l’Icfo, per desenvolupar diferents projectes.

«Millors condicions» per a la UOC i l’Icfo

Per la seva banda, el tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Martí ha celebrat l’acord entre les quatre institucions per fer possible aquesta ampliació, i ha afirmat que com a consistori la seva principal contribució és «facilitar les condicions, sòl, equipaments i edificis» perquè aquests centres d’investigació puguin desenvolupar la seva activitat.

«El projecte respon a la principal vocació i objectiu que tenim com a ciutat, no només dins del municipi. Celebrem haver aconseguit, amb la col·laboració de molta gent i a escala metropolitana, que avui tinguem millors condicions per a la UOC i l’Icfo», ha afegit.

El rector de la UOC, Josep Anton Planell, ha destacat la importància de continuar connectant formació, investigació i gestió. En aquest sentit, ha assegurat que aquest acord implica beneficis per al conjunt del sistema de coneixement català i que «revertirà positivament en el país en el seu conjunt». Per la seva banda, el director de l’Icfo, Lluís Torner, ha apuntat a la necessitat d’aquesta ampliació per «tenir un lloc on treballar» en projectes de quàntica així com en xips fotònics.

Aquest acord fa que Can Jaumandreu es converteixi en el «centre de referència de tota l’activitat docent, d’investigació i de gestió de la UOC»; i que els serveis vinculats a economia social de Barcelona Activa que se situaven en aquest espai passin a oferir-se des de l’equipament de Ca n’Andalet, ubicat al districte d’Horta-Guinardó.

Projectes per a l’Icfo

Notícies relacionades

El nou espai per a l’Icfo a Castelldefels li donarà «la capacitat per desenvolupar de manera immediata els projectes estratègics d’abast nacional i internacional que lidera», vinculats amb les tecnologies quàntiques i els xips fotònics, incloent la coordinació de la iniciativa Quàntica - Vall Mediterrània de la Ciència i les Tecnologies Quàntiques.

També permetrà a l’Icfo el llançament d’un programa d’investigació en col·laboració amb investigadors de l’Institut Tecnològic de Massachusetts (MIT) dels Estats Units i la Max-Planck Society d’Alemanya.