Homologació internacional

El sector emprenedor de Barcelona celebra la nova llei de ‘startups’ per «millorar la seva competitivitat»

  • «L’eliminació de barreres fiscals i administratives permet millorar el posicionament en relació amb Alemanya i França», asseguren els emprenedors 

1
Es llegeix en minuts
ACN

El sector emprenedor de Barcelona celebra el «canvi de paradigma» normatiu de la llei d’empreses emergents que elimina barreres administratives i fiscals, cosa que «permet competir» amb altres països, com França i Alemanya, i consolidar l’ecosistema d’empreses emergents que s’ha multiplicat per 10 en l’última dècada a la capital catalana.

En una jornada organitzada per Barcelona Activa, organitzacions com Tech Barcelona o Barcelona Global han reivindicat la importància de la primera regulació específica per a empreses emergents, que permet crear una empresa en sis hores i amb un euro de capital, amplia els visats per a professionals estrangers a tres anys i inclou un règim tributari més avantatjós per als emprenedors que van marxar de l’Estat i ara volen tornar.

Miguel Vicente, president de Tech Barcelona, ha assegurat a l’ACN que encara queda «molt per fer», sobretot quant a tenir polítiques més obertes per atraure talent, però celebra que la norma «recull la majoria de demandes del sector».

Al seu torn, la consellera delegada de Barcelona Global, Mercè Conesa, ha destacat que el primer objectiu de la norma és el «canvi de mirada» per revertir que les empreses emergents se n'anessin de Barcelona quan creixien. Segons Conesa, la norma «situa les empreses emergents al mateix nivell que les grans per contractar talent».

«Salt d’escala»

De la mateixa manera, la presidenta de Barcelona Activa i tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, Laia Bonet, ha considerat que la normativa és «un autèntic salt d’escala» i ha explicat que l’oficina de Barcelona International Welcome Desk oberta a finals d’any serà «una peça clau» per a la implementació de la llei.

Notícies relacionades

Aquesta llei ha de permetre «reduir barreres administratives» que es troben els emprenedors i permetre obrir una empresa en sis hores i amb només un euro.

El director general d’Innovació i Emprenedoria del Govern, Lluís Juncà, ha admès que el ritme amb què treballa l’administració no correspon a la velocitat que necessiten els emprenedors i ha reivindicat que les empreses emergents són «empreses serioses que per definició han de ser competitives que s’allunyin dels tics que tenen les empreses tradicionals i familiars».