Barcelona EntreTots
Les propostes dels lectors: lleis més dures contra la reincidència
Augmentar les plantilles dels Mossos d’Esquadra i de la Guàrdia Urbana és una altra mesura que milloraria una tasca policial amb què es mostren comprensius malgrat considerar-la insuficient

Els lectors d’El Periódico proposen mesures per millorar la seguretat a la capital catalana a través de la plataforma de participació Barcelona EntreTots. En els seus escrits, la majoria es mostra comprensiva amb la tasca policial però molt crítica amb un marc legal que consideren insuficient per lluitar contra la delinqüència, en especial, contra els lladres violents més reincidents.
Coincideixen a elevar una petició unànime de condemnes més dures i, en conseqüència, més dissuasòries per als que infringeixen la llei i també mesures més efectives per evitar que els que cometen robatoris, furts o utilitzen la violència a la via pública, de manera recurrent, tornin al carrer hores després de ser arrestats tant pels Mossos d’Esquadra com per la Guàrdia Urbana de Barcelona. «Els delinqüents saben que per aquests delictes entren per una porta i surten per l’altra».
Els lectors, sobre els cossos policials, afirmen que tenen plantilles insuficients per a la demanda de seguretat que exigeix una ciutat com Barcelona, una de les principals capitals del turisme a Europa. Per aquest motiu, alguns sol·liciten l’Ajuntament de Barcelona i també a la Generalitat que augmentin els agents disponibles, tant del cos municipal com de l’autonòmic. Un lector, en concret, fins i tot es planteja si els papers que estan exercint cossos estatals com la Policia Nacional no s’haurien de sotmetre a revisió per treure més profit dels seus recursos.
A més de dotar-los de més recursos, els lectors demanen als responsables polítics que mostrin més suport a les actuacions dels agents, que consideren insuficient.
L’espinós debat de com actuar amb els delinqüents reincidents que són d’origen estranger ha sigut també abordat en alguna de les propostes. Expulsar-los de l’Estat en lloc de tractar-los com els espanyols que delinqueixen és una opció que les entitats humanitàries qualifiquen de discriminatòria però que alguns ciutadans defensen, especialment, per als delictes més greus, i citen: «Homicidis, violacions, pederàstia». En aquests casos, els delinqüents haurien de ser «deportats».
Els lectors del diari han aportat altres propostes: com augmentar el nombre d’agents de paisà pels carrers i dotar els uniformats de vehicles com la bicicleta per acostar-los a la gent, una mesura que la Guàrdia Urbana utilitza per al litoral.
Els més conciliadors es resisteixen a l’anomenat ‘populisme punitiu’, i reclamen invertir més en educació per garantir que les conductes al marge de la llei desapareguin a llarg termini: «Les persones s’han de saber guanyar la vida, estudiar i després treballar. No robar».
- El Mundo Today | Cada cop més catalans caminen de matinada per carrerons foscos per poder sortir a 'Crims'
- Club d’estil Cristina Tamborero, dissenyadora: "Es porten molt els vestits de núvia dos en un"
- Els multireincidents se’n van a l’Hospitalet per la pressió policial
- Final d’un pontificat Un conclave amb molts 'papables', però sense candidat clar
- Successos Dos detinguts per robar una motxilla a una parella mentre practicava sexe a la platja del Somorrostro de Barcelona
- Per 907.500 euros El Ministeri de Transports licita l’estudi informatiu dels nous accessos ferroviaris al Port de Tarragona
- Obituari Mor Lluís Prenafeta, la mà dreta de Jordi Pujol a la Generalitat
- Guardó El Govern concedeix la Creu de Sant Jordi al president de Prensa Ibérica, Javier Moll
- En les comissions El Parlament blinda la participació telemàtica dels diputats pendents de l’amnistia
- Educació L’abandonament de docents a primària es duplica a escala mundial