Orgull LGTBIQ+
El Pride de Barcelona 2023 se celebrarà al juliol i posarà l’accent en la vellesa digna del col·lectiu
Persones LGTBI en la vellesa: «Em fa por que m’humiliïn a la residència»
Ser gai en la vellesa: «De jove em van aplicar electroxocs i ara he de vigilar amb les estafes amoroses»
El Pride Barcelona 2023, el festival de reivindicació i celebració LGTBI, que aquest any se celebrarà del 3 al 16 de juliol, se centrarà en la reivindicació de la vellesa digna i inclusiva del col·lectiu, una lluita en la qual es vol implicar totes les generacions.
Aquest dimecres, 17 de maig, coincidint amb el dia internacional contra l’LGTBI-fòbia, els organitzadors han presentat les noves dates (tradicionalment se celebrava a finals de juny) i el cartell oficial d’aquest 2023, que té com a lema: «L’orgull de les nostres vides. Complir anys, acompanyant-nos, és créixer».
«El Pride BCN abordarà la transversalitat que aspira a incloure i convidar tothom a la celebració i reivindicació, des de l’inici de la vida, amb el descobriment de l’orientació sexual, passant a la vivència màxima de la identitat sexual de les persones joves i adultes, i la soledat de la vellesa LGTBI, amb els seus reptes particulars», ha dit Marta Giralt, responsable del Pride Social, en el qual hi ha involucrades més d’una desena d’entitats del col·lectiu.
En la presentació del Pride BCN han intervingut dos activistes històrics, Sebastián Meyer i Laura Vilar, que han explicat algunes dificultats que troben les persones del col·lectiu en la tercera edat, especialment aquells que ja no es poden valer per si mateixos i que acaben en residències, on es veuen forçats a «tornar a l’armari».
Pregó, desfilada i concerts
La manifestació i desfilada de l’orgull a la capital catalana tindrà lloc en el recorregut tradicional fins a l’avinguda Maria Cristina, on tindran lloc els concerts, el 15 de juliol.
El director del Pride! BCN, Ferran Coca, ha assenyalat que encara trigaran dues setmanes a anunciar el cartell d’artistes, entre els quals solen haver estrelles LGTBI internacionals i una representació de les últimes edicions del festival d’Eurovisió.
Una altra novetat d’aquesta edició de la festa barcelonina LGTBI és un nou escenari a la plaça Universitat que complementarà el gran punt de música i esdeveniments que continuarà sent, com els últims anys, l’avinguda Maria Cristina.
Notícies relacionadesEntre els grans moments previstos, hi ha el pregó del 13 de juliol, així com els concerts del 14 i 15 de juliol.
El director de l’esdeveniment ha assenyalat la seva satisfacció perquè en l’edició del 2022 el Pride BCN arribés als més de 400.000 assistents, i se superessin així les xifres prepandèmia del 2019.
- Obligatori per llei La multa que et pot caure per no estar empadronat on vius
- Energies renovables El pàrquing de l’Alcampo de Sant Boi es transformarà en la instal·lació fotovoltaica més potent de l’àrea de Barcelona
- salut mental Els diagnòstics de TDAH entre els adults creixen en els últims anys
- Conflicte a Girona Una família denuncia que un home s’ha quedat d’ocupa en una casa que li van deixar a Llagostera
- LA VISITA BLAUGRANA AL COLISEUM Cinc anys amb un zero a Getafe
- Violència contra les dones Laura Palmer i la por que ens va quedar
- Transparència Hisenda vigilarà més les targetes: demanarà aquestes dades sobre els moviments
- Trump, la Lluna i més enllà
- Aquesta nit Gala dels premis Gaudí
- Premier league Haaland firma una inusual renovació amb el City fins al juny del 2034