Problemàtica del soroll

Queixes veïnals per l’alt volum dels concerts de Coldplay a Barcelona

L’associació PACAME denuncia que ha mesurat amb el sonòmetre fins a 56,8 decibels en un domicili situat a un quilòmetre de l’Estadi Olímpic

  • Coldplay, màgia i eufòria col·lectiva a l’Estadi Olímpic

  • Eleccions municipals 2023, en directe: horari dels col·legis electorals i última hora de les votacions

Queixes veïnals per l’alt volum dels concerts de Coldplay a Barcelona

RICARD CUGAT

3
Es llegeix en minuts
EFE

L’associació veïnal d’Afectats per la Contaminació Acústica i la Massificació (PACAME) ha denunciat l’alt volum dels concerts de Coldplay a l’Estadi Olímpic Lluís Companys de Barcelona, cançons que s’han pogut sentir en diversos barris de la ciutat.

La PACAME, que lluita contra l’incivisme, el soroll, la massificació i els ‘botellons’ que no deixen descansar els veïns, ha expressat al seu canal de Twitter la seva queixa pel volum dels tres concerts que fins ara ha ofert Coldplay a Barcelona. Al primer, dimecres, el grup de Chris Martin va desencadenar la màgia i l’eufòria col·lectiva.

L’associació ha explicat que durant un dels concerts de la banda britànica han mesurat amb el sonòmetre fins a 56,8 decibels en un domicili situat a un quilòmetre de l’Estadi Olímpic. «Les autoritats permeten fins a 53 decibels, una burrada igualment. ¿Us podeu imaginar què deuen sentir els veïns que hi viuen més a prop?», es pregunta la PACAME, que recorda que aquest diumenge Coldplay suma quatre concerts a la ciutat.

«Un altre concert de Coldplay en el qual es tiren petards com a part de l’espectacle. ¿No són conscients que la gent dorm per matinar i anar a treballar?», afegeix la PACAME en al·lusió als focs artificials que tanquen cada concert, dues traques finals, i finalment qüestiona: «¿Per què ho permet, l’ajuntament? ¿Tot s’hi val?».

Els veïns dels barris de Poble-sec, Sants i l’Eixample també s’han queixat de l’elevat volum dels altaveus dels concerts. Alguns afectats asseguren a les xarxes socials que el volum és tan alt que fins i tot identifiquen cada cançó que sona.

Vibren els vidres de les vivendes

Veïns de l’avinguda de Rius i Taulet han explicat a la televisió municipal Betevé que estan «cansats» dels esdeveniments massius que se celebren a Montjuïc i dels festivals de música i dels concerts que s’hi celebren. Tot i que reconeixen que aquesta vegada no han sentit vibrar els vidres de les vivendes, com en altres ocasions, sí que han mesurat el soroll durant les hores del concert i han constatat que els decibels superaven els límits.

Fonts de l’ajuntament citades per la televisió municipal han explicat que al primer concert de la banda britànica a Barcelona es va seguir la normativa vigent i van utilitzar els mesuradors de pista que controlen al minut el nivell d’afectació i garanteixen el compliment dels límits marcats.

També es va controlar l’afectació sonomètrica a l’exterior de l’estadi i es va comprovar que es complia amb els límits establerts, tot i que el consistori ha admès que existeixen factors ambientals, com el vent, que influeixen en la propagació del soroll.

Notícies relacionades

L’exitós grup britànic conclou avui la sèrie de quatre concerts a Barcelona, la seva única actuació en aquesta gira a Espanya, als quals hauran assistit més de 220.000 persones.

No és la primera vegada que un concert a l’Estadi Olímpic provoca queixes per part de veïns i entitats, i un dels més polèmics va ser el concert de Guns N’ Roses de 2018.