Oana Iordachescu: «Barcelona es pot convertir en el pròxim ‘tech hub’»

Cedida

3
Es llegeix en minuts

Oana Iordachescu, 36 anys, de Bucarest (Romania). Ha viscut a Dublín, Amsterdam, París i Berlín abans de mudar-se a Barcelona fa un parell de mesos. És la fundadora de We Include, una consultoria de comunicació centrada en la contractació de tecnologia, diversitat i inclusió, i el futur del treball. Anteriorment va ser senior talent leader en organitzacions tecnològiques com Booking.com, Criteo, Meta, Wayfair i va liderar equips a EMEA i l’Àsia, contractant talent.

¿Per què vas escollir Barcelona?

Barcelona va entrar sense cap dubte a les principals ciutats per viure en aquest moment de la meva vida personal i carrera professional. Des d’una perspectiva professional, Barcelona està avançant molt en l’àmbit tecnològic i pel que fa a la inversió i innovació s’està tornant una ciutat molt prometedora per convertir-se en el pròxim ‘tech hub’. Això per si mateix ja atrau talent internacional que està interessat a fer de Barcelona la seva llar.

A més, és molt fàcil moure’s en anglès per la ciutat i la cultura local és molt oberta i atractiva, cosa que fa que t’hi puguis integrar sense problemes. També és el lloc perfecte per practicar una vida més conscient, amb possibilitat de disfrutar de tota mena d’activitats, des de senderisme, ciclisme, natació, etc., una perspectiva positiva de la vida i prioritzar la vida social, que m’encanta.

¿Quins aspectes de la ciutat destacaries com a positius?

Estic extremadament agraïda perquè la gent és molt oberta tant en l’àmbit professional com personal. Sentir-se sol i aïllat en llocs nous és un tema comú entre els ‘expats’ i els barcelonins ho entenen. Això m’ha permès comprendre ràpidament les realitats locals i connectar a molts nivells per començar una bona vida en un lloc nou.

¿Quins aspectes de la ciutat cal millorar? ¿Com?

Quan vivia a Amsterdam i Berlín anava a tot arreu principalment amb bicicleta. En canvi, aquí, tot i que ho intento fer, he de confessar que és una activitat que em crea ansietat perquè la ciutat no està pensada per a ciclistes.

A més, crec que la municipalitat realment hauria de comptar amb consultors experts per estudiar en profunditat les infraestructures necessàries per involucrar i protegir tots els implicats en la mobilitat. Si s’aconsegueix aquest equilibri, la ciutat estaria més neta i seria més tranquil·la i amigable.

¿Què esperes de la Barcelona dels anys vinents?

A una ciutat en creixement com Barcelona, s’ha de treballar en una integració dinàmica i evitar discriminacions; és per això que espero que Barcelona sigui capaç d’oferir una infraestructura de ciutat per a tothom, que generi fòrums de conversa i que els que vulguin involucrar-s’hi puguin fer-ho, com Barcelona Global, i que creï accessibilitat a escala humana a les institucions, l’educació, l’oferta cultural i la feina. Amb les eines adequades, el talent local i internacional pot construir conjuntament iniciatives increïbles i aconseguir aquest equilibri entre l’autenticitat local i els recursos globals.

Notícies relacionades

¿Quina sents que és la teva ciutat? ¿Què és el que més trobes a faltar?

Soc el resultat de tots els llocs on he viscut, i trobo a faltar a parts iguals la gent tranquil·la i amistosa de Dublín, els passejos pels canals perfectes de postal d’Amsterdam, la rica cultura artística de París, la possibilitat d’anar amb bicicleta des de Berlín fins a Polònia per menjar uns pieroguis, i els estius fàcils de Bucarest. Ara sento que estic fusionant tot això a Barcelona. Aquests llocs ara són motors d’innovació tecnològica, d’accés a feines i educació amb visió de futur, i tots poden ser models a seguir per a altres municipis, si prioritzen fer el que és correcte per a les seves comunitats diverses.