Ferran Adriàla va encertar de ple

El cuiner fundador d’El Bulli ha visitat aquesta setmana, amb el xef danès Rasmus Munk, el restaurant Estimar, que s’ha convertit en el local que atrau més famosos a Barcelona.

Ferran Adriàla va encertar de ple
3
Es llegeix en minuts
Joan Vehils

Passen coses a Barcelona i últimament moltes i bones. Tant és així que és impossible assabentar-nos de totes. Fa uns dies, la Fundació Ship2B va celebrar el seu desè aniversari coincidint amb el seu anual Impact Forum. Aquesta fundació creada per Maite Fibla, Xavi Pont i l’actual CEO, Clara Navarro, va ser de les primeres impulsores de l’economia d’impacte a Espanya i compta amb un patronat integrat per alguns dels inversors i empresaris més importants de Barcelona com Josep Santacreu, Lluís Seguí i Marcel Prunera. En aquests 10 anys han propiciat l’acceleració de més de 200 start-ups, han acompanyat 30 corporacions en la seva transformació cap a l’economia d’impacte i han recolzat 80 empreses socials. Tenen, a més, el fons d’inversió més important d’Espanya en aquest ecosistema.

A l’acte hi assistiran la presidenta de la Fundació Ship2b, Ainhoa Grandes; la directora de la Fundació Banc Sabadell, Sonia Mulero; Josep Pont, de Borges; la directora de la Fundació Juan Entrecanales de Azcárate, Inés Entrecanales; el director general de Basf, Carles Navarro; la directora general de GVC Gaesco, Carme Hortalà, i el director de Comunicació de Sostenibilitat de CaixaBank, Javier Tomé. Durant les jornades posteriors es van exposar interessants casos d’èxit com el de la presidenta executiva d’Adolfo Domínguez, Adriana Domínguez, o el de la fundadora de Techô, Blanca Hernández. Entre els assistents no van faltar Josep Lluís Sant Feliu, d’Asabys Partners; el president executiu de RocaJunyent, Joan Roca, i Marta Angerri, de Grup Ametller.

En fi, que l’Impact Forum va reunir més de 40 ponents de diferents sectors i 500 líders del sector empresarial, financer, filantròpic i públic, amb l’única finalitat de discutir sobre economia d’impacte, ressaltant el paper del lideratge i la col·laboració en la transformació del sistema. Doncs sí, el món està canviant i alguns encara no se n’assabenten.

D’un carrer com aquest...

Expliquen que el dia que Ferran Adrià va anar a la inauguració del restaurant Estimar, de l’exbulli Rafa Zafra, ubicat al carrer de Sant Antoni dels Sombrerers del Born, va dir: "D’un carrer com aquest només en pot sortir una cosa bona". Doncs sí, Ferran la va encertar. Això va ser el 2016 i avui en aquest petit carrer hi ha un dels restaurants més prestigiosos d’Europa. Va anar-hi fa poc Mick Jagger, però per allà hi han passat Hillary Clinton, Mario Vargas Llosa, Pep Guardiola i Leo Messi. Els explico això perquè aquesta setmana es van presentar a sopar el mateix Ferran Adrià, el seu germà Albert i el xef i ideòleg d’un dels millors restaurants del món, Rasmus Munk.

Munk és un tipus peculiar, de 32 anys, al restaurant del qual, l’Alchemist, als afores de Copenhaguen, només es pot dinar o sopar per un mínim de 657 euros per cap. Sense beguda inclosa. Això sí, més que un àpat tradicional, es tracta d’una experiència que navega entre la gastronomia, les arts escèniques, la tecnologia i el disseny. Si prefereixen no haver de triar la beguda, hi ha un menú especial amb un maridatge de vins inclòs, però ja surt a 2.000 euros. Sí, sí, per cap. Per cert, no intentin anar en grup. Només accepten un màxim de sis persones per taula. ¡Ah! La llista d’espera és d’un mínim de tres mesos. En fi, que l’Estimar és aquí al costat i, vist això, és un regal...

Notícies relacionades

Sirera, de patrulla nocturna

A l’àmbit municipal no hi ha avui un polític, al marge de l’alcalde Jaume Collboni, que tingui més activitat diària que el president del grup municipal del Partit Popular, Daniel Sirera. Aquesta setmana l’hem vist amb el president de la Boqueria, Jordi Mas, denunciant un carril bici al carrer del Vergós, al costat d’Isabel Díaz Ayuso i en sis actes més... El que desconeixíem és la ruta nocturna que va fer junt amb la Guàrdia Urbana per Ciutat Vella. Doncs sí, des de les 22.30 fins a gairebé les tres de la matinada. Desgraciadament, no tot és bo el que passa a Barcelona. El mateix Sirera va poder observar de prop un parell de baralles, molta heroïna, gent dormint pel carrer i un avís per soroll... Doncs això, que queda molt per millorar.