De la regata al còctel a la Pedrera
El president de CaixaBank, José Ignacio Goirigolzarri, és bilbaí i, com no podria ser de cap altra manera, aficionat de l’Athletic Club. Dic això perquè el seu esport preferit és el futbol i no la vela. Tot i això, aquest dimecres, el vam veure disfrutar durant la presentació de l’equip espanyol Sail Team BCN a la seu de CaixaBank. "No em felicitin a mi, això és responsabilitat de l’equip de patrocinis que lidera María Luisa Martínez Gistau", va comentar Goirigolzarri, amb la seva habitual discreció, a l’acabar l’acte.
De la regata al còctel a la Pedrera /
El cert és que va ser una presentació espectacular al marge del compromís de patrocinar apostant pel primer equip femení de la història a la Copa Amèrica i per un equip format per joves. Des de la demostració que van fer in situ quatre regatistes amb un simulador oficial instal·lat en plena sala, fins als vídeos sobre l’anomenada fórmula 1 del mar fins a la presentació d’Olga Viza. La veu d’Olga, que és la veu femenina dels Jocs Olímpics del 92, sempre afegeix valor a un acte d’aquest estil.
Hi havia, al marge del president i la dircom de CaixaBank, el director de negoci, Jaume Masana; el director territorial de Catalunya, Josep Maria González; la directora territorial de Barcelona, Maria Alsina; el Center Manager, Josep Jordana; el president del RCNB, Jordi Puig; l’empresari Dani Puig i el Team principal del Sail Team BCN, Guillermo Altadill. I no s’ho va perdre la vicepresidenta de la Copa Amèrica i persona clau en aquest acord de patrocini, Aurora Catà.
Doncs això, que quan un entra per la Diagonal a la seu de CaixaBank, o sigui a l’edifici de les torres negres, i descobreix una presentació tan tecnològicament avançada, tan virtual i alhora tan compromesa, s’adona que el barco que dirigeix Isidre Fainé va amb bon rumb i a tota vela.
A priori, el que assisteix a un Fòrum Europeu sobre Propietat Industrial no espera ni gaire divertiment ni participar en unes jornades gaire glamuroses. Tot i això, si l’esdeveniment l’ha organitzat el director general de l’Associació Espanyola en defensa de la Marca (Andema), Gerard Guiu, tot pot passar. I si a sobre es fa a la Pedrera de Barcelona, amb posterior sopar a la Fundació Tàpies i còctel final a la botiga de moda Santa Eulalia, l’èxit està assegurat. Va inaugurar les jornades Jaume Collboni en una recepció a l’ajuntament i les va tancar el ministre d’Indústria, Jordi Hereu, i la presidenta d’Andema, Rosa Tous. Hi van participar representants de 250 marques líders d’Europa, la Xina i els Estats Units que van al·lucinar amb l’esdeveniment i van mostrar el seu interès perquè el 2024 es repeteixi un altre cop a Barcelona. Hi va haver debat sobre la defensa de les marques, sobre intel·ligència artificial i el metavers i, a sobre, els assistents van poder visitar en exclusiva l’exposició del centenari de la Fundació Tàpies. El còctel final celebrat a la botiga Santa Eulalia no es va produir per casualitat. El seu propietari, Lluís Sans, va ser una de les persones que més va lluitar per treure els top manta que tant mal feien a les marques del passeig de Gràcia. Doncs això, que tots van sortir encantats de les jornades i, no menys important, també de la ciutat.
Líders tecnològics i digitals
Notícies relacionadesEls responsables de l’associació Tech Barcelona, Miguel Vicente i Miquel Martí, van començar en una habitació d’un dels fundadors i ja són referència mundial al món digital i tecnològic. Aquesta setmana van reunir a la Llotja de Mar els principals líders d’aquest sector. Dimarts vaig anar a escoltar el que el CEO de McCann, Enric Jové, va batejar com l’altre Guardiola. Em refereixo a Ferran Soriano, el CEO del Manchester City. Un altre català que va deixar el Barça per fer gran el City. Bé, gran no, extremadament gran. L’any passat ho van guanyar tot i el grup City té ara 13 clubs repartits per tot el món. És cert que el capital és àrab, però entre Soriano i Guardiola l’han convertit en el model a seguir.
La sala estava a vessar. El CEO de Tech Barcelona, Miquel Martí, em comenta que totes les sessions han sigut un èxit. No m’estranya. Entre d’altres, hi van passar personatges tan interessants com Mateo Valero del Supercomputing, el CTO d’IBM, Enric Delgado; Marcel Rafart, cofundador de Galdana Ventures, i així fins a 140 ponents.
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Shopping Black Friday 2022: les millors ofertes d’Amazon
- SHOPPING Helly Hansen té les millors rebaixes d’hivern: ¡a meitat de preu!
- Com més població, més recursos
- L’Advocacia de l’Estat veu compatible la condemna del procés i l’amnistia