La Cavalcada de BCN estrenarà carrosses i vestuari dels Reis
El Conservatori del Liceu ha compost peces musicals que ampliaran el repertori de simfonies de la desfilada, que partirà des de la Ciutadella.
Els Reis Mags s’acosten a Barcelona per repartir puntualment els regals demà a la nit. Mentre ses majestats d’Orient s’encaminen cap al seu destí, la capital catalana prepara la cavalcada, que arriba amb novetats.
L’Ajuntament de Barcelona va anunciar ahir que Gaspar i Baltasar estrenaran carrosses i hi haurà canvi de vestuari. A més, el Conservatori del Liceu ha compost noves peces musicals que ampliaran el repertori de simfonies de la desfilada, que seguirà el mateix recorregut de l’any passat. Partirà des del parc de la Ciutadella a les 18.00 hores, després de la recepció real al Portal de La Pau, i acabarà a la Font Màgica de Montjuïc, passades les 21.00 hores.
Com a canvi destacat aquest any, Melcior, Gaspar i Baltasar es faran visibles a la ciutat abans del que sol ser habitual. Els tres Reis solcaran la costa de Barcelona, entre les platges de la Barceloneta i el Somorrostro, demà des de les 12.00 fins a les 13.00 hores. Aniran a bord d’una embarcació envoltada de remolcadors i altres naus de la Copa Amèrica de vela, que es disputarà a la ciutat el pròxim estiu. Mentre ses majestats recorren el litoral, una host de carters reals recolliran les cartes dels nens i nenes a l’Espigó del Gas. La travessia estarà coronada amb focs artificials.
Gairebé un milió d’euros
El pressupost de la cavalcada és d’uns 950.000 euros, va precisar el regidor de Cultura, Xavier Marcé. "És l’espectacle de carrer més gran de Barcelona i, potser, de Catalunya", va presumir. El regidor va explicar que l’itinerari d’aquest any diferirà respecte a la ruta tradicional, igual que l’any passat. Ho ha justificat sobretot per les obres repartides a la ciutat, si bé va afegir que és un recorregut que va funcionar bé el 2023. Durant el trajecte, les carrosses llançaran cinc tones de caramels.
La directora artística de la cavalcada, Barbarana Pons, va ressaltar l’"arribada marítima" que precedirà al migdia la ruta de la tarda. "És la novetat d’aquest any –va remarcar-. Estaria bé que els nens portin les seves cartes a les platges, on els acompanyarem amb centenars de carters i de ballarins". L’Ajuntament estudiarà si el passeig reial per la costa tindrà continuïtat en pròximes edicions de la rebuda als Mags.
Al seu torn, Pons va remarcar que el festeig anirà acompanyat de músics "a peu de carrer". "Feia molts anys que no en teníem", va apreciar.
Per la seva banda, el portaveu de la Casa Reial d’Orient, el Patge Gregori, va donar garanties que els Reis "estan de camí", al mateix temps que va celebrar que es renovin carrosses i vestuari. Va expressar la seva "certesa absoluta" que ses majestats "arribaran" a temps a Barcelona per repartir els presents.
El patge va explicar que fa 10 dies que és a l’urbs, que prepara el recorregut i la distribució de regals. Confia que la pluja no interrompi la desfilada reial, si bé desitja que els Reies alleugin la pertinaç sequera que sacseja Catalunya. "Coneixem el desig que plogui. Esperem que en portin una mica i mirarem que sigui a l’hora correcta, tot i que no es poden demanar la lluna en un cove", va concloure.
Marcé va assenyalar que el pronòstic apunta a la possibilitat que plogui "una mica" demà, tot i que "els indicadors no són alarmants", va matisar. "Segurament plourà de matinada i, si passa durant la cavalcada, serà quan acabi. Tenim tots els dispositius perquè la cavalcada no pateixi", va afirmar.
- Ampolles de qualitat Els millors vins catalans per començar l'any: 4 negres i 1 rosat
- Descarbonització Catalunya garantirà uns 1.400 milions d’euros en ajuts per comprar cotxes elèctrics i triplicar punts de recàrrega
- Laboral ¿Com m’afecta la reducció de la jornada laboral si ja treballo 37,5 hores a la setmana o menys?
- Petició de suport públic Catalunya és la segona regió europea amb més treballadors en la indústria farmacèutica
- Sostenibilitat El Govern estima que Catalunya perd 10.000 milions a l'any per la falta de sobirania energètica