Barcelona treu a concurs la gestió del teatre El Molino

Barcelona treu a concurs la gestió del teatre El Molino

VICENTE ZAMBRANO - Archivo

1
Es llegeix en minuts
Jordi Ribalaygue
Jordi Ribalaygue

Periodista

Especialista en Barcelona i àrea metropolitana

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Meritxell M. Pauné

L’Ajuntament de Barcelona ha obert un concurs per triar qui gestionarà El Molino, el teatre històric del Paral·lel. Com va avançar aquest diari, l’escenari cultural comptarà amb una oferta gastronòmica complementària, sens dubte un atractiu per quadrar els números. El consistori està obert que entitats del barri puguin fer ús ocasional de la sala, si bé la licitació tanca la porta a un model de gestió comunitària o autogestió.

Segons va informar en un comunicat ahir, els interessats podran presentar propostes per a la gestió de l’espai a partir d’avui i durant 20 dies hàbils. El període de concessió serà de quatre anys, amb la possibilitat d’una pròrroga de fins a quatre anys més. L’ajuntament va adquirir El Molino el juliol del 2021, però fins ara no s’ha desencallat el seu futur.

L’objectiu del consistori és posar en marxa un projecte d’espai cultural que pugui convertir-se en "un espai de referència" per a les músiques populars i de petit format.

Notícies relacionades

L’ajuntament estableix que els projectes que s’hi presentin han de proposar un model de gestió que ofereixi "usos alternatius" per aconseguir el màxim rendiment de la sala en tots els horaris i que es basi en el treball en xarxa amb altres sales, centres, festivals, entitats o associacions culturals del sector musical de la ciutat i del país. També aspira, en el marc del Barcelona Districte Cultural, que es relacioni amb les programacions de la ciutat i del Paral·lel.

Veïns reticents a l’externalització del teatre han reivindicat que l’històric escenari tingui una dimensió també comunitària i no quedi només supeditat a la lògica privada. Aquest febrer es van reunir representants de l’Associació de Veïns del Poble-sec amb el regidor de Cultura, Xavier Marcé, per abordar la possibilitat de firmar un conveni una vegada adjudicat el teatre a fi de vehicular l’ús veïnal d’El Molino en ocasions puntuals.