Una Regata Cultural per promoure la Copa Amèrica

Més de 60 entitats ofereixen cites artístiques, esportives, gastronòmiques, de ciència i oci per afavorir la difusió de la competició tecnològica de vela a Barcelona.

Una Regata Cultural per promoure la Copa Amèrica

CRISTINA BUESA

2
Es llegeix en minuts
Cristina Buesa
Cristina Buesa

Periodista

Especialista en infraestructures de mobilitat i la Copa Amèrica de vela.

ver +

Barcelona es bolca en la Copa Amèrica de vela. Fa mesos que la capital catalana demostra la seva entrega institucional a la històrica competició, però ahir van voler evidenciar la implicació amb una imatge dels representants de les 60 entitats culturals, artístiques, esportives, gastronòmiques, de ciència i d’oci que han organitzat més de 200 activitats fins a l’octubre. El lloc triat va ser la Fundació Miró.

L’Ajuntament de Barcelona va convidar museus, biblioteques, sales de concerts i exposicions, organitzacions culturals i artistes a capbussar-se en la cita i apuntar-se a la Regata Cultural. També en el món de la restauració, la gastronomia, el comerç i la promoció de la ciutat. I en l’àmbit de l’esport de base, amb els clubs nàutics barcelonins, per construir el que ha de ser el llegat de la competició, ja que una de les obsessions dels organitzadors i les administracions és que l’esdeveniment deixi empremta a Barcelona, amb afició dins i fora de l’aigua.

"Barcelona vol tornar a enlluernar el món des del mar", va reivindicar l’alcalde Jaume Collboni en un auditori de la Fundació Joan Miró que va superar l’aforament, amb molta gent dempeus. "Ho farem al costat de la ciutat, no només les administracions i l’organització, volem fer-ho amb el teixit associatiu i que sigui 100% barcelonina", va explicar l’alcalde.

Amb magnificència

Collboni va recordar que la capital catalana és l’única ciutat del món en la qual s’han celebrat uns jocs olímpics, un mundial de futbol i, ara, la Copa Amèrica. Per això també es va proposar a America’s Cup Event (ACE) que es fes una cerimònia d’inauguració amb magnificència. El dia triat és el dijous 10 d’octubre.

"Estem molt orgullosos i il·lusionats: volem mostrar com el conjunt de la ciutat es reivindica com una Barcelona igualitària, compromesa amb la sostenibilitat i la tecnologia", va prosseguir l’alcalde per a continuació donar pas a les diferents entitats que han fixat activitats durant diversos mesos.

Concert a la platja

Entre les 200 activitats n’hi haurà algunes que es preveuen multitudinàries, com la que protagonitzarà divendres 12 de juliol l’aclamat director d’orquestra veneçolà Gustavo Dudamel. L’artista, a través d’un vídeo, va prometre "una tarda única". Un concert gratuït a la platja en el qual dirigirà el Cor i l’Orquestra Simfònica del Liceu, i estarà acompanyat per dos solistes de renom internacional, la violinista María Dueñas i el violoncel·lista Pablo Fernández, i tindrà la col·laboració del Cor Infantil de l’Orfeó Català. "No puc esperar més que arribi el moment", va assegurar. El director de L’Auditori de Barcelona, Robert Brufau, va recordar que en el concert que van fer l’any passat s’hi van congregar 20.000 persones. "Aquest any no sé quantes arribarem a ser", va assenyalar. En aquesta ocasió volen fer "un himne als grans esdeveniments esportius".

Notícies relacionades

A les activitats musicals o cites en museus i biblioteques s’hi sumen també altres esdeveniments culturals, com la celebració de concerts d’havaneres o l’exhibició dels tradicionals patins de vela, que a Vilanova i la Geltrú, en la regata preliminar, van sumar 200 participants, i que aquesta vegada volen arribar a ser 300, va explicar Miquel Àngel Alonso, del club barceloní.

A l’organització d’ACE, amb la vicepresidenta Aurora Catà a la sala i a la foto de família, estan encantats amb la implicació ciutadana a l’esdeveniment esportiu i tecnològic. La quantitat de voluntaris inscrits, més dels que necessitaven per als 68 dies de competició, els ha sobrepassat, cosa que demostra les ganes barcelonines de Copa Amèrica.