INCIDÈNCIA

Embús d’escombraries per un canvi en la recollida pneumàtica

proves-pneumàtica-1024x682

proves-pneumàtica-1024x682

1
Es llegeix en minuts
Jordi Ribalaygue
Jordi Ribalaygue

Periodista

Especialista en Barcelona i àrea metropolitana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Les escombraries sortien dimarts per la boca d’un dels tubs que connecten amb un dipòsit subterrani de runa al costat de la Torre de les Aigües, al barri de Diagonal Mar. L’escena es repetia ahir en alguns punts de la Gran Via, a Sant Martí. Els veïns deixaven les bosses a un costat d’unes papereres atapeïdes i amb l’obertura obstruïda a vessar de rebutjos.

Els col·lapses en el circuit de retirada de residus s’han produït al llarg d’abril i fins aquests mateixos dies en diferents trams dels districtes de Sant Martí i Sant Andreu. Tot i que part de les incidències s’han resolt, els embussos persisteixen en escales, hotels i carrers de Diagonal Mar, la Vila Olímpica i Provençals del Poblenou, tal com EL PERIÓDICO ha comprovat.

El contratemps ha resultat ser capritxós: alhora que hi ha hagut canonades embotellades durant diverses jornades, d’altres han continuat succionant sense alteració. De la mateixa manera, hi ha incidències que esperen solució. Passa en un bloc del carrer de Marina, on han enganxat cintes adhesives per precintar els calaixos que cada replà té per llançar els rebutjos.

Notícies relacionades

"Els veïns estan desesperats. He trucat al 010 i diuen que en prenen nota, però és urgent. Ens trobem desemparats", explica l’administrador. "Hem tingut pudors. Havia passat alguna vegada, esporàdicament, però no que s’allargués tants dies", afegeix un veí de la zona

L’ajuntament respon que Urbaser –contractada per a la neteja dels carrers de Sant Martí i Sant Andreu– ha canviat l’empresa a la qual subcontracta el manteniment i retirada de residus de la recollida pneumàtica. Envac se n’encarregava fins al 10 d’abril i, des d’aleshores, se li encomana a Urban Refuse Development (URD). El consistori ha instat a revertir les molèsties "amb la menor afectació possible".