PORT OLÍMPIC

Diverses empreses amenacen de deixar el Balcó Gastronòmic

Les queixes van dels «retards en les obres» als «lloguers desorbitats»

Almenys quatre locals de restauració estudien traspassar l’espai o negociar algunes millores en les condicions de la concessió.

Diverses empreses amenacen de deixar el Balcó Gastronòmic

PATRICIA CASTÁN

2
Es llegeix en minuts
Patricia Castán
Patricia Castán

Periodista

ver +

El novíssim Port Olímpic que s’acosta tindrà en la restauració una de les seves joies. La reforma en marxa, accelerada per la imminència de la Copa Amèrica de vela aquest estiu, contempla l’anomenat Balcó Gastronòmic com una de les seves peces clau, que alinearà onze restaurants de diferents tipus després d’un procés de selecció que es va complicar per les exigents condicions econòmiques per a la concessió dels espais, que gestiona l’empresa municipal BSM.

No obstant, en la recta final d’obres, almenys quatre dels operadors amenacen de baixar del projecte i estan estudiant un possible traspàs o una sortida pactada. Queda la possibilitat que l’ajuntament afluixi les exigències i arribi a algun tipus d’acord per garantir la viabilitat dels negocis.

Els grans locals van aconseguir adjudicataris en diverses fases de concurs públic, amb una oferta que combina diferents tipus de cuina i de filosofia, com exigien les condicions municipals. Els operadors, anunciats definitivament el gener passat, inclouen empreses que ja estaven al Port Olímpic en l’anterior etapa, més altres que s’han sumat a la nova fase i que estrenaran locals de disseny. Els finalment elegits van ser Sagardi (Cuines del món – innovació), El Tribut (Cuines del món), Pantea by Hermanos Torres (Cuines del món), Cangrejo Loco (Gastronomia blava), Superlocal (Cuina flexitariana), La Fonda del Port Olímpic (Cuina catalana), La Barca del Salamanca (Cuina del Mediterrani), Vraba (Cuina catalana - fusió), Taberna Gallega de Marcos (Cuina del mar), Platets (Aperitius) i Casa Carmen (Cantina).

No obstant, atesos els importants lloguers (superen els 40.000 euros) i les estrictes condicions sobre terrasses, estètica i horaris, alguns operadors han començat a qüestionar-se la continuïtat en el projecte. Almenys quatre, confirmats per aquest diari però que demanen no ser esmentats, estan en aquesta tessitura. Altres que seguiran endavant també expressen algunes queixes, que van de "retards" en les obres –preveien començar a condicionar els locals ben aviat–, als "preus desorbitats" o excés de requisits. En algun cas es negocia la possibilitat de poder cobrir les terrasses perquè funcionin tot l’any, per exemple.

Negociació final

Notícies relacionades

Els que han plantejat a BSM la intenció de traspassar la concessió o negociar una sortida de no arribar a un acord de continuïtat, no saben encara quines són les seves opcions finals i estan en converses amb el consistori. Tots havien aportat ja fortes fiances i han anat desenvolupant els seus propis conceptes, disseny i fitxatges de cara al debut aquest estiu. Fonts de l’empresa municipal assenyalen a aquest diari que "BSM està permanentment en contacte amb tots els restauradors del Balcó Gastronòmic per trobar la millor solució a les necessitats de cada un". Afirmen que "vetllaran en tot moment per garantir l’oferta gastronòmica".

El projecte es completa amb tres botigues gastronòmiques de 85 metres quadrats situats al nivell inferior, l’adjudicació del qual també es va completar a principis d’any.