ÒBIT

Mor sor Montserrat Casas, popular abadessa de Pedralbes

La abadesa de Pedralbes, Montserrat Casas, durante la recepción a la corporación de Barcelona por Santa Eulàlia 2023

La abadesa de Pedralbes, Montserrat Casas, durante la recepción a la corporación de Barcelona por Santa Eulàlia 2023 / Ricard Cugat

1
Es llegeix en minuts
Meritxell M. Pauné

El monestir de Pedralbes de Barcelona està de dol des d’ahir per la mort de la seva abadessa, sor Montserrat Casas. La religiosa encapçalava una comunitat de clarisses molt arrelada i popular pel seu històric vincle amb la capital catalana.

Notícies relacionades

Tenia 90 anys i en els últims temps tenia una salut fràgil, que ja havia obligat a retardar la tradicional visita de la corporació municipal per Santa Eulàlia el 2019. Ahir, a les 19.00 h i de nou avui, a la mateixa hora, les seves companyes celebren una missa a la cripta del monestir amb l’abadessa de cos present, indiquen fonts municipals. I demà, a les 10.30 h, tindrà lloc l’enterrament al mateix convent.

L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, va recordar l’abadessa amb paraules de carinyo i va lamentar la seva mort "en nom de l’Ajuntament". "Fem arribar el nostre condol a la seva família i persones estimades, especialment les germanes del monestir, que tant va estimar i va protegir. Descansi en pau", va escriure a la xarxa social X. Collboni, com els seus predecessors Ada Colau, Xavier Trias i Jordi Hereu, tenia molta sintonia amb l’abadessa.