Veïns de Sant Martí demanen que el pla arribi a més carrers
L’AVV del Poblenou defensa conversions en zones de vianants ambicioses i la del Maresme presentarà al·legacions perquè també es reformin vies més poblades.
Una parada del Bicing en el Poblenou, en Barcelona. /
El pla del govern de Jaume Collboni per materialitzar els 11 eixos verds a Sant Martí ideats sota l’etapa d’Ada Colau s’ha tramitat amb tanta discreció que fins i tot ha passat desapercebut per a les organitzacions veïnals que es van pronunciar sobre la reforma quan es va anunciar el 2022. El districte de Sant Martí va convocar una comissió consultiva dijous per presentar l’informe del pla especial, però la cita gairebé no va congregar públic. No obstant, el pla sí que suscita interès, dubtes i comentaris, com mostren les opinions de les dues veteranes entitats consultades.
Jaume Bàdenes, de l’Associació de Veïns del Poblenou, no oculta la seva sorpresa pel fet que ara es reprenguin els tràmits per obrir uns eixos verds ja planificats. Els va donar per aparcats quan el govern de Collboni va descartar dies enrere convertir en zones de vianants més vies partint del model de l’Eixample. Per això, respon amb excepcions a l’espera d’estudiar a fons el document ratificat per l’executiu.
"Si es mantenen els criteris establerts en la modificació del pla general metropolità per al 22@, estarem encantats", expressa Bàdenes. "Som molt favorables a la introducció d’aquests eixos verds, considerem que contribuiran a reduir la contaminació atmosfèrica i el soroll. També suposen un pas més per passar del transport privat al públic, contribueixen a la relació entre els barris i que la gent es desplaci a peu. Facilita una ciutat viscuda des de la ciutadania. Voldríem que es despleguin tots els eixos verds previstos al 22@", prega.
"No s’ha consultat"
Per la seva banda, el president de l’Associació de Veïns del Maresme, José Manuel López, troba a faltar debat i participació. "Tot el que serveixi de vector per aconseguir zones verdes ens sembla formidable, però no s’ha consultat amb el veïnat", puntualitza. El col·lectiu pensa presentar al·legacions al pla municipal acabat de ratificar. Discuteix que es prefereixi pacificar i plantar vegetació en vies a penes poblades, com Puigcerdà o Bolívia, o que gaudeixen d’amplitud i desemboquen al riu Besòs, com Cristóbal de Moura, en comptes de penetrar més enllà de la trama Cerdà per rehabilitar el tram més poblat del barri i descarregar-lo de trànsit.
"Al carrer de Bolívia ja es va fer un eix verd en una zona sense habitar. ¿Per què van gastar tants diners per pacificar-lo si allà no viu ningú? Pot passar també a Puigcerdà, que tampoc entenem que es prioritzi", assenyala. Afegeix que, "des de fa molts anys", l’associació reclama que el carrer del Maresme –"on viu el nucli més important del barri"– passi a ser un "eix cívic amb plataforma única". "No desvalorem els eixos verds, però l’ajuntament hauria de consultar abans quines necessitats té el veïnat", critica.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Obligatori per llei La multa que et pot caure per no estar empadronat on vius
- Energies renovables El pàrquing de l’Alcampo de Sant Boi es transformarà en la instal·lació fotovoltaica més potent de l’àrea de Barcelona
- Conflicte a Girona Una família denuncia que un home s’ha quedat d’ocupa en una casa que li van deixar a Llagostera
- Mamarazzis El City, la prioritat de Pep Guardiola després de la seva separació
- Exclusiva Mamarazzis Andreu Buenafuente, fitxatge sorpresa d’RTVE
- Violència contra les dones Laura Palmer i la por que ens va quedar
- Transparència Hisenda vigilarà més les targetes: demanarà aquestes dades sobre els moviments
- Trump, la Lluna i més enllà
- Aquesta nit Gala dels premis Gaudí
- Premier league Haaland firma una inusual renovació amb el City fins al juny del 2034