AJUDA A LA DISCAPACITAT
Les platges de BCN estrenen temporada alta amb bany assistit
Ilunion, el grup social de l’ONCE, gestionarà durant cinc anys el servei, que instaura la cita prèvia per tal de donar més comoditat als usuaris.
Amb la calor habitual de finals de maig, ahir va començar la temporada alta a les platges de Barcelona. I mirarà de reduir barreres, un any més, amb el servei de bany assistit per a persones amb discapacitat. El gestiona Ilunion, el grup social de l’ONCE, que reforça ara el seu personal en tots els punts per afrontar l’època de més afluència al litoral. Aquest estiu els usuaris sí que podran disposar d’aquesta ajuda a temps després dels obstacles que el l’any passat van causar una estrena de molt retard i molta indignació.
El servei es presta en tres de les platges més freqüentades de la ciutat: Nova Icària, Fòrum i Sant Miquel. De fet, es va estrenar el 23 de març, amb l’inici de la temporada baixa i un equip reduït de 15 persones per punt. Rafael Carmona, gerent de serveis industrials i Outsourcing d’Ilunion Catalunya, ha explicat a EL PERIÓDICO que a partir d’aquest moment l’equip de professionals en cada àrea "arribarà a les 22 persones" i que al juny "s’ampliarà encara més la plantilla" d’assistència.
Ilunion és l’empresa que va agafar les regnes del bany assistit el juliol passat, quan les persones amb discapacitat es van quedar sense poder banyar-se a inicis d’estiu, malgrat la calor que feia. Va passar després que la licitació de l’ajuntament quedés vacant perquè es va publicar massa tard. El consistori va habilitar llavors una "solució provisional i intermèdia" per oferir el servei als banyistes en cadires de rodes, mentre que la resta es van quedar sense poder banyar-se a la platja durant més de tres mesos.
Les tres zones de servei habilitades amb puntualitat aquesta temporada tenen mòduls canviadors, cadires amfíbies, grues elevadores, armilles salvavides i infraestructures bàsiques d’accessibilitat, com ara passarel·les i plafons de senyalització. Els usuaris també disposen d’hamaques, zones d’ombra i gandules.
Requisits
Per poder rebre l’assistència al bany, les persones amb discapacitat han de "firmar la documentació de permisos" en un dels punts de les platges i "descarregar-se una aplicació" mitjançant la qual poden sol·licitar els diferents serveis, segons informa Carmona.
Notícies relacionadesL’ajuntament ha impulsat una nova normativa, continua explicant, per garantir el "funcionament correcte i la comoditat dels usuaris". El canvi més destacat és que els serveis s’han de reservar amb temps per telèfon o a través de l’app, segons la disponibilitat que indiqui la pantalla.
Carmona agraeix que el grup Ilunion hagi sigut "l’escollit", i no només per cobrir el bany assistit aquesta temporada, sinó també la següent, a més d’una possible extensió durant tres anys més addicionals. L’ajuntament barceloní ha informat que, "amb l’ampliació definitiva" d’aquest servei per a "quatre anys més",es converteix en un gup "estructural i necessari per a la ciutat".
- Dos clubs de BCN repeteixen al top 10 mundial del 2024
- El jesuïta Peris, davant el jutge per la denúncia d’un abús no prescrit
- Tres hores que van canviar el Barça
- Dos milions de catalans es beneficiaran de la llei de salut bucodental
- El Govern agilitzarà els 10 tràmits ‘online’ més utilitzats per a la sol·licitud d’ajudes
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Shopping Black Friday 2022: les millors ofertes d’Amazon
- SHOPPING Helly Hansen té les millors rebaixes d’hivern: ¡a meitat de preu!
- Com més població, més recursos
- L’Advocacia de l’Estat veu compatible la condemna del procés i l’amnistia