Homenatge

El descobridor del Floquet de Neu tindrà un carrer a la Sagrera

El primatólogo Jordi Sabater Pi, con un retrato de Copito de Nieve al fondo.

El primatólogo Jordi Sabater Pi, con un retrato de Copito de Nieve al fondo. / MAITE CRUZ

1
Es llegeix en minuts
Jordi Ribalaygue
Jordi Ribalaygue

Periodista

Especialista en Barcelona i àrea metropolitana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El finat primatòleg Jordi Sabater Pi, descobridor del goril·la albí Floquet de Neu, tindrà un carrer a Barcelona. El científic que va traslladar el primat al Zoo de Barcelona després d’acollir-lo i cuidar-lo en un centre d’investigació de Guinea Equatorial donarà nom a una via a la Sagrera. L’artèria triada perquè sigui dedicada a Sabater Pi –mort als 87 anys el 2009– és "un nou vial que va des del carrer del Pare Manyanet fins a Felip II", va informar la Gaseta Municipal de l’ajuntament dijous.

L’homenatge a l’etòleg català compta amb el beneplàcit de la ponència del nomenclàtor –l’organisme municipal encarregat d’avaluar els candidats a batejar espais públics de la ciutat– i també disposa de l’informe favorable del districte de Sant Andreu.

Una estàtua per al primat

Al desembre, el consistori va aprovar per unanimitat una proposta del PP per consagrar un carrer al Floquet de Neu. L’acord, aconseguit en la comissió de Drets Socials, també fa referència a buscar una ubicació on col·locar una estàtua del primat, mort el 2003.

Notícies relacionades

Al seu torn, la ponència del nomenclàtor i el districte de Sant Andreu també van avalar que la compositora Lluïsa Casagemas bategi un altre punt del barri de la Sagrera. Nascuda el 1863 i morta el 1942, va ser una pionera de la composició musical a Catalunya. Casagemas serà recordada en un "espai ubicat entre el carrer de Bonaventura i el carrer del Camp de la Ferro", va detallar també dijous la Gaseta Municipal.

Tant l’elecció de Sabater Pi com la de Casagemas han de superar ara un últim tràmit abans de ser incorporats a la llista de carrers de Barcelona. L’ajuntament sotmet els dos acords a 20 dies d’exposició pública i, un cop es resolguin les al·legacions que puguin presentar-se, podrà oficialitzar-se la inclusió del científic i la compositora al mapa de la ciutat.