BARCELONEJANT

Homenatgescervesers

El Panathlon Club dona un merescut homenatge a Ramón Agenjo, besnet del fundador de Damm. La Diagonal inaugura platja amb el Beso Beach, l’estrena més sonada de la setmana.

Homenatgescervesers
3
Es llegeix en minuts
Joan Vehils

Barcelona creix i sembla que ja ningú ho impedirà. Aquesta setmana destaca per diversos noms propis i una altra inauguració estiuenca. Dimecres, la porta de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia semblava una desfilada d’autoritats, personalitats i amics de Maria Eugènia Gay. Es nota que la tinenta d’alcalde és una persona estimada. No hi va faltar ningú. El motiu era l’acte de presentació del seu retrat institucional com a degana. Hi havia els seus inseparables Montse Pinyol, Anna Gener, Camino Quiroga, Mar Alarcón, Renata Zanchi i Chantall Moll. També hi van assistir el president del TSJC, el fiscal en cap de Catalunya, la Síndica de Greuges i el cap dels Mossos d’Esquadra.

Homenatgescervesers /

No podem oblidar els degans emèrits Josep María Antràs, Silvia Giménez-Salinas i Eugeni Gay, el pare de l’homenatjada, que, emocionat, seguia atentament els elogis que li anaven regalant a la seva filla. Des dels que li va dedicar l’actual degà, Jesús M. Sánchez, fins als de l’alcalde, Jaume Collboni, que va destacar que Maria Eugènia és una dona lluitadora, treballadora i rigorosa. A la primera fila, el guanyador de les últimes eleccions autonòmiques, Salvador Illa, també escoltava amb atenció.

El retrat és obra del jove però ja contrastat pintor i retratista català Jordi Díaz Alamà. Maria Eugènia ja té el seu retrat penjat en una de les parets del Palauet Casades i, per la trajectòria que segueix, tot indica que rebrà molts homenatges més.

No hi ha persona a Espanya que sàpiga més de cervesa que Ramón Agenjo. Pot passar-se hores parlant del grau d’amargor, de barreges, de tipus de llúpol, malta o llevat. Sap també de pàdel, de golf, de motor, d’història i d’empreses, però, sobretot, Ramón destaca perquè és un home encantador, amable, servicial, generós i que no té un no per a ningú.

Sens dubte, el millor ambaixador de Damm i de Barcelona pel món. Sap de cervesa perquè el seu besavi era Joseph Damm, el fundador d’Estrella Damm, i sap de la resta perquè és persona intel·ligent. La prova de tot això es va poder viure dijous en el RCT Barcelona. El Panathlon Club li va oferir un merescut homenatge a iniciativa de l’expolític Josep Maldonado i no hi va faltar ningú. Presidents de federacions, dirigents i una infinitat d’amics. Des del regidor David Escudé fins a Jordi Cardoner, Pere Alcover i Maite Fandos i Joana Ortega. Un èxit i un merescut homenatge a la trajectòria d’un dirigent i empresari exemplar. Moltes felicitats, Ramón.

La taxa de l’atur entre els joves espanyols és del 28,8%. Exactament el doble que la de la resta d’Europa. Una preocupant dada que, sumada a moltes d’altres, va posar en alerta fa un parell d’anys Tomàs Güell i un grup d’amics. Després de moltes converses, anàlisis i reflexions, van crear Lideramos. Un lobby juvenil, aliè a qualsevol tendència política, disposat a posicionar la joventut espanyola en el mapa global. Dijous passat, Tomàs Güell va ser convidat a Foment per presentar el seu projecte, anomenat ¿I els joves què?

El president de l’empresariat català Josep Sánchez Llibre va destacar els inicis de Güell com a becari a Foment i la força d’aquesta associació, nascuda a Barcelona. En dos anys ja tenen 7.500 afiliats per tot Espanya. A la primera fila escoltaven atentament el president del Círculo Ecuestre, Enrique Lacalle; l’expolític Santi Vila; el director de Relacions Institucionals de la Fundació La Caixa, Sergi Lougnhy; el CEO d’Aigües de Barcelona, Felipe Campos; l’empresària del món de la moda Maite Casademunt i el nostre col·lega Martí Saballs. Doncs sí, cada dia en són més.

Notícies relacionades

‘Beach club’ urbà

Acabo amb la inauguració de la setmana: el nou beach club urbà, situat a la Diagonal. Es tracta del Beso Beach, una marca que triomfa a Eivissa i que ara s’ha instal·lat als jardins de l’hotel Torre Gran Meliá. És a dir, on hi havia l’antic hotel Juan Carlos. Van assistir-hi des de l’alcalde Jaume Collboni fins a la nostra estimada Judit Mascó, passant pels Estopa. Hi havia també el trio dels 16 fetges, Carlos Latre, Carlos Gaig i José Corbacho. I no se’l van perdre Josep Maria Bartomeu, Jordi Rabat ni tampoc l’empresari Gabriel Escarré. Vaja, que Barcelona ja té dues platges.