Sant Andreu es queda sense l’històric bar Versalles

Bar Versalles de Sant Andreu

Bar Versalles de Sant Andreu / Ferran Nadeu

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Barcelona perd un altre establiment històric. Aquesta vegada, els barcelonins ploren el tancament del bar Versalles, situat al carrer Gran de Sant Andreu, després de 109 anys d’història. Fundat el 1915, aquest emblema del barri ha viscut moments com la Guerra Civil, la dictadura franquista, el tancament obligat per la pandèmia o l’actual pujada de preus. Finalment, aquest 2024 tanca les seves portes.

Notícies relacionades

En una entrevista anterior amb aquest diari, Pere Riera, fins ara director i copropietari del Versalles, parlava d’aquest local ubicat als baixos de l’edifici de Can Vidal com d’un establiment "amb la seva pròpia ànima i que reuneix l’essència de Sant Andreu". Per això, sempre va mirar de mantenir la decoració del local "tal com guardaven els veïns a la retina".

El soterrani va servir de refugi durant la Guerra Civil. L’establiment llavors es deia Petit Versailles, però aquest nom afrancesat va acabar convertit en Versalles. Com explica l’historiador Pau Vinyes, fins als 50, el Versalles era un territori només per a homes. Després, les dones hi van poder entrar acompanyades i no va ser fins als anys 60 que van poder traspassar les portes del local soles.

Temes:

Barcelona