BCN desautoritza les obres del Camp Nou fins a la mitjanit

L’ajuntament retalla dues hores a les tasques de reconstrucció i no permet treballar durant els dos dissabtes vinents després de les queixes veïnals.

BCN desautoritza les obres del Camp Nou fins a la mitjanit
3
Es llegeix en minuts
Jordi Ribalaygue
Jordi Ribalaygue

Periodista

Especialista en Barcelona i àrea metropolitana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Les obres del Camp Nou deixen d’allargar-se fins a la mitjanit. L’Ajuntament de Barcelona va acordar dimarts en una reunió amb el Barça i amb les associacions de veïns que els treballs de reconstrucció de l’estadi deixin de prolongar-se fins a les 12 de la nit a partir d’ahir, com s’ha permès des de primers d’abril, per mirar d’accelerar la remodelació del recinte semienderrocat. A canvi, es necessitava que les tasques no causessin soroll des de les 20.00 hores.

A partir d’ara, es redueixen dues hores diàries a la reforma del Camp Nou de dilluns a divendres. Les tasques hauran de finalitzar a les 22.00 hores i continua sent obligatori que siguin silencioses a partir de les vuit de la tarda, sense cops de màquines. "Són tasques de cablatge i de pintura", exemplifiquen les organitzacions veïnals. Al seu torn, s’ordena que els focus de llum no enlluernin els domicilis.

El canvi s’ha decidit després de les recents queixes d’habitants i entitats de l’entorn de l’estadi, a l’incomplir-se el requisit de no causar estrèpit en horari nocturn en més d’una ocasió en les últimes setmanes. El brunzit de maquinària a ple rendiment i la il·luminació de les grues i entorn del recinte esportiu van incomodar residents dels voltants de l’estadi fins a la una de la matinada del 16 de maig, com van registrar en diversos vídeos i van denunciar amb trucades al telèfon d’emergències, el 112. "El Barça ha fallat als acords que teníem", retreu l’Associació de Veïns de Camp Nou.

Multa de 75 euros

Després de detectar la presumpta infracció, l’ajuntament va declarar que estava disposat a tramitar "les sancions oportunes en cas que fos necessari". Assistents a la cita de dimarts afirmen que el districte ha reconegut que s’ha obert un expedient per examinar si s’imposa una multa. Ja es va produir l’estiu passat, quan també es van produir molèsties per tasques fora de l’horari reglat. Llavors, almenys una de les amonestacions a la constructora elegida per la directiva de Joan Laporta, Limak, es va saldar amb 75 euros, reduïda al costejar-se amb la fórmula de pagament immediat.

L’horari retallat serà vigent almenys entre el 5 i el 20 de juny. A més, el districte de les Corts no admet que es treballi al Camp Nou durant els dos dissabtes vinents. Les tasques en cap de setmana, convertides en una jornada més per tornar a aixecar la llar blaugrana, causen especial irritació al veïnat. "Estem a juny i farà molta calor, però no podrem obrir les finestres quan estiguem a casa si se’ls permet treballar més dissabtes. Ens haurem de fotre", protesta una resident.

Notícies relacionades

El districte de les Corts es trobarà de nou amb els col·lectius veïnals d’aquí a dues setmanes, quan finalitzi el termini que ara s’obre. Serà llavors quan el consistori valorarà amb els representants dels residents de les Corts si el Barça ha complert l’exigència de no pertorbar el descans.

En cas que el mandat s’acati al peu de la lletra, l’ajuntament resoldrà llavors amb els veïns si es concedeix al club que els treballs de remodelació puguin estendre’s a dos dissabtes al mes, amb un de descans entremig. En cas d’accedir-se, les jornades sabatines també disminuirien dues hores respecte a l’horari actual. Passaria a ser de deu del matí a vuit de la tarda, i prorrogat fins a les deu de la nit sense soroll d’obres en les dues últimes hores, només en cas que la reforma del recinte guardi el silenci nocturn al llarg de la setmana.