La Fundació «la Caixa» entrega 100 beques per cursar un postgrau a l’estranger

Els estudiants universitaris becats s’han seleccionat entre 978 candidats i han sigut admesos en algunes de les millors universitats del món

La Fundació «la Caixa» entrega 100 beques per cursar un postgrau a l’estranger

/ EFE / MARISCAL

2
Es llegeix en minuts

Sa Majestat el Rei ha presidit la cerimònia de lliurament de les beques de postgrau a l’estranger de la Fundació «la Caixa», atorgades als 100 universitaris seleccionats en la convocatòria de 2023 entre 978 candidatures. Es tracta de la 42a edició del programa de Beques de l’entitat, que té per objectiu el foment del talent dels estudiants més excel·lents mitjançant l’ampliació de la seva formació en algunes de les millors universitats del món. L’acte, que s’ha celebrat a CaixaForum Madrid, ha comptat amb l’assistència de la ministra d’Igualtat, Ana Redondo, i del president de la Fundació «la Caixa», Isidre Fainé.

«El programa de Beques va néixer el 1982, un any després de la meva incorporació a l’entitat, amb l’objectiu d’oferir a ments brillants del nostre país l’oportunitat de formar-se a les millors universitats dels Estats Units. Al llarg d’aquests 42 anys, el programa no ha parat de créixer, ha incorporat nous països de destí i ha sumat, anualment, nou talent a una xarxa de becaris que ja supera les 6.000 persones», ha explicat Isidre Fainé. Aquest programa és el que més beques concedeix al nostre país.

Gràcies a ella, els estudiants poden cobrir la totalitat del cost de la matrícula i rebre una quantitat mensual. A més a més, els becaris formen part de l’Associació de Becaris de la Fundació «la Caixa», un clúster d’excel·lència format per més de 6.000 persones amb formacions, professions, interessos i talents diversos que s’han convertit en una referència en els àmbits acadèmic i professional.

Les beques en dades

Notícies relacionades

Les 100 beques concedides el 2023 estan repartides entre dos continents: 65 beques són per estudiar a Europa, i 33 beques, per estudiar a Amèrica del Nord. Els països que més becaris atrauen són els Estats Units (32) i el Regne Unit (29). Els 100 becaris de la promoció de l’any 2023 provenen de 27 províncies espanyoles, de 5 districtes portuguesos i de 2 països més. Les províncies d’origen amb més becaris són Barcelona (24), Madrid (19), València (6), Astúries (3) i Castelló (3), mentre que l’edat mitjana dels becaris és de 25 anys en el moment de rebre la beca.

Des que va començar el programa fa 42 anys, la Fundació «la Caixa» ha destinat una inversió acumulada de gairebé 210 milions d’euros a la formació a l’estranger de 3.878 estudiants. La inversió en la convocatòria de l’any 2023 ha sigut de 10,1 milions d’euros. El cost mitjà de cadascuna de les beques concedides per cursar estudis de postgrau a l’estranger és de 100.000 euros.