La Urbana obre tres denúncies per soroll i incomplir horari

Les presumptes infraccions es van cometre en diferents dates del mes de maig. L’ajuntament estudia ara com actuar.

Ruido hasta la una de la madrugada en las obras del Camp Nou

Ruido hasta la una de la madrugada en las obras del Camp Nou / CAPTURA VÍDEO EL PERIÓDICO

2
Es llegeix en minuts
Jordi Ribalaygue
Jordi Ribalaygue

Periodista

Especialista en Barcelona i àrea metropolitana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha obert tres denúncies per presumptes incompliments de les condicions fixades a les obres del Camp Nou. Els fets que s’investiguen van passar en diferents dates durant el mes de maig. Els tres procediments es refereixen a suposades molèsties per soroll en l’entorn i treballs fora de l’horari autoritzat per a la remodelació de l’estadi del Barça, segons informa l’Ajuntament de Barcelona.

Aquesta mateixa setmana, el consistori ha decidit posar fi a l’ampliació d’horari que va concedir al club a l’abril i que ha donat marge a les tasques de reconstrucció per allargar-se en els dos últims mesos fins a la mitjanit de dilluns a dissabte. La condició era que l’ús de maquinària cessés a les 20.00 hores i que s’emprenguessin només tasques silencioses des d’aleshores i fins a les 12 de la nit. Des d’aquest dimecres, es retallen dues hores les tasques al recinte, que hauran de concloure a les 22.00 hores. Es manté l’obligació que els treballs no causin estrèpit a partir de les vuit de la tarda i que els focus no enlluernin els domicilis.

Sorolls de matinada

La reducció de l’horari es va formalitzar dimarts, en una trobada en què el districte de les Corts es va tornar a citar amb el Barcelona i les associacions veïnals. Veïns dels voltants del coliseu blaugrana s’han queixat últimament que el sotragueig de les tasques dins del recinte tornava a pertorbar el descans durant la nit en més d’una ocasió. Els residents van gravar unes imatges el 16 de maig que documentaven que el brunzit de maquinària va durar fins a la una de la matinada.

Aquell mateix dia, el districte de les Corts va afirmar que s’havia produït un incompliment dels requisits exigits al Barça i es va comprometre a aplicar "les sancions oportunes en cas que fos necessari". Ara analitza com procedir. En aquest sentit, diu que està estudiant la tramitació de les denúncies que la Guàrdia Urbana ha incoat.

L’ajuntament ja va emprendre dos expedients per obres a deshores l’estiu passat. Almenys un d’aquests es va concloure amb una multa a la constructora elegida per la directiva de Joan Laporta, Limak, que va saldar l’amonestació per la via ràpida, que compensa el càstig amb una rebaixa de l’import. En aquella ocasió, l’empresa turca només va haver d’abonar 75 euros per infringir l’horari prefixat.

Notícies relacionades

En la reunió amb el club i les entitats veïnals, el govern municipal també va anunciar que no permetrà que es treballi a l’estadi durant els dos dissabtes vinents. L’executiu local supedita concedir més dies feiners en cap de setmana al Barça a la valoració que l’ajuntament i els veïns compartiran d’aquí a 15 dies, en una altra trobada. Les tasques en cap de setmana, convertides en usuals al Camp Nou, incomoden en especial els habitants dels voltants.

En cas que s’estimi que la reforma de l’estadi se cenyeix als nous horaris sense irritar amb un rumor nocturn d’obres entre el 5 i el 20 de juny, el consistori s’obrirà llavors a atorgar que es treballi en el recinte semienderrocat durant dos dissabtes al mes, amb un de descans entremig. L’horari passaria a ser de 10 del matí a vuit de la tarda, ampliat fins a les 10 de la nit a canvi de no causar bullici en les dues últimes hores.