Absolt per l’atropellament mortal d’un nen a la sortida d’una escola

EL PERIÓDICO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Jutjat Penal número 6 de Barcelona ha absolt un motorista d’un delicte d’homicidi per imprudència greu per atropellar, el 14 d’octubre del 2019, un nen de cinc anys a la sortida d’una escola a Barcelona, al carrer de Provençals. El pare del nen va sol·licitar una audiència amb la llavors alcaldessa, Ada Colau, i a partir d’allà va sorgir el programa Protegim les Escoles, amb el qual s’han pacificat nombrosos entorns escolars de la capital catalana amb la voluntat de convertir-los en espais més segurs.

El motorista circulava per una zona escolar amb un límit de velocitat de 40 quilòmetres per hora. Amb diferents versions de pèrits i de la Guàrdia Urbana sobre la velocitat real, la jutge conclou que circulava a 50 quilòmetres per hora, però constata que l’accident es va produir perquè el nen es va deixar anar de la mà de la mare i va baixar a la calçada.

Notícies relacionades

El nen estava esperant que sortissin els seus germans de l’escola. Va deixar anar la mà de la seva mare, va passar entre dos cotxes que estaven estacionats i va irrompre a la calçada, va creuar el primer carril de circulació, on hi havia un cotxe aturat en doble fila, i va arribar al segon, per on circulava el motorista, que tenia la visibilitat reduïda a causa dels cotxes estacionats i pel que estava situat en doble fila. Acusació i defenses van aportar informes pericials amb velocitats diferents, però la jutge conclou que anava a uns 50 quilòmetres per hora, una velocitat per sobre del límit establert.

No obstant, la jutge raona que l’accident s’hauria produït igualment si hagués anat a 40 quilòmetres per hora. Tot i que admet que com més velocitat més potencialitat lesiva existeix, entén que la diferència de 10 quilòmetres no pot considerar-se tan significativa per excloure igualment el resultat de mort.