Giulia Palma: "Espero que BCN treballi per retenir el talent jove"

Giulia Palma ha viscut a Roma i Colònia tot i que es va mudar a Barcelona fa 12 anys. Exerceix de Communication & Public Relations Executive a Sngular, una empresa de transformació digital fundada el 2014 i cotitzada a BME Growth, amb èxit a escala global, establint 20 oficines i col·laborant amb més de 500 clients en diversos sectors. La Giulia s’identifica com una intraemprendedora ja que ha desenvolupat una actitud de recerca constant cap als nous reptes i oportunitats per innovar i millorar en el seu camp professional.
¿Per quina raó va decidir escollir Barcelona?
La meva arribada a Barcelona als 12 anys es va deure a la professió del meu pare. No obstant, després d’haver viscut aquí la meitat de la meva vida, Barcelona ha adquirit un significat molt més profund per a mi: s’ha convertit en la meva llar. Aquí he trobat l’escenari perfecte per formar-me i créixer personalment. He cultivat relacions amb persones diverses, inspiradores i de bon cor, i he fet els primers passos en la meva carrera professional en un entorn innovador i estimulant.
¿Quins aspectes de la ciutat destacaria com a positius?
Considero que Barcelona ofereix un amplíssim ventall d’oportunitats en tots els àmbits, tant per als seus residents locals com per als que arriben de fora. El seu entorn flexible i la seva obertura fomenten la innovació i la creativitat en l’ecosistema. Penso que en aquesta ciutat, no hi ha professió, hobby o interès que no es pugui desenvolupar. I que els infinits estímuls culturals i socials fan impossible avorrir-se.
¿Quins aspectes de la ciutat cal millorar? ¿Com?
Per a joves com jo, emprendre nous negocis pot resultar desafiador, a causa d’obstacles econòmics i burocràtics. A més, és poc comú trobar entorns professionals que combinin l’energia juvenil amb l’experiència de professionals més veterans. Aquesta bretxa generacional limita l’intercanvi de coneixements, i possiblement és una de les raons per les quals les empreses enfronten dificultats per retenir el talent jove.
¿Què espera de la Barcelona dels pròxims anys?
Notícies relacionadesDesprés d’explorar professionalment ciutats com Berlín, San Francisco i Seül, he comprovat que la qualitat de vida a Barcelona és inigualable. No obstant, en comparació, les oportunitats per a joves emprenedors són més limitades. Espero que Barcelona treballi per retenir el talent jove, doni més suport als emprenedors i fomenti l’intercanvi generacional, impulsant iniciatives que facilitin l’accés a recursos i xarxes de suport, i promovent un ecosistema dinàmic i col·laboratiu.
¿Quina sent que és la seva ciutat? ¿Què és el que més troba a faltar?
Quan em pregunten d’on soc, sempre contesto que soc de Roma, però que en realitat la meva ciutat és Barcelona. És el lloc que conec millor i on em sento realment a casa. Quant al que trobo a faltar, de vegades, com és natural, escoltem més queixes que paraules d’apreci pel que ens envolta, així que animaria els lectors que reflexionessin sobre la sort de poder viure en una ciutat rica, diversa i emocionant, i quedar-se amb això durant uns moments.
- Nous títols i temporades Les 11 sèries que no et pots perdre aquest abril
- Previsió meteorològica Una vintena de comarques, inclosa la de Barcelona, en avís groc per intensitat de pluja
- Investigació científica L’Hospital del Mar descobreix per què el càncer de pàncrees és tan agressiu
- Indemnització rècord El Suprem eleva fins als 3 milions més interessos la indemnització pel dany neurològic causat per negligència mèdica en un part
- El Barça sobreviu a un malson
- Jubilació Això és el que perds de pensió si decideixes jubilar-te abans de temps
- La policia mirarà milers de guanteres per veure si tens aquest objecte dins del cotxe (serà obligatori)
- Trànsit Trànsit habilitarà aquest dijous dos carrils addicionals a l’AP-7 per a l’operació sortida de Setmana Santa
- Ovelles per a esbrossar Collserola: l'estratègia de l'AMB per a prevenir els incendis en els boscos de Barcelona
- A SEMIFINALS DE CHAMPIONS El Barça retorna a l’aristocràcia europea: de Valverde a Flick, sis anys on ha canviat tot