L’ampliació de la UB a la Diagonal topa amb oposició veïnal

Entrada a la Facultad de Economía y Empresa de la Universitat de Barcelona.

Entrada a la Facultad de Economía y Empresa de la Universitat de Barcelona. / ZOWY VOETEN

1
Es llegeix en minuts
Jordi Ribalaygue
Jordi Ribalaygue

Periodista

Especialista en Barcelona i àrea metropolitana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La Universitat de Barcelona (UB) encara la construcció de 18.000 metres quadrats per ampliar la Facultat d’Economia i Empresa i construir un edifici annex al campus de l’avinguda Diagonal on es traslladarà la de Matemàtiques i Informàtica, allotjada per ara a la seu històrica del centre de la ciutat. L’operació ascendeix a 50 milions d’euros a finançar per la Generalitat, i es confia que els edificis estiguin llestos el 2028. Les obres encara no han començat i el projecte ha de superar els últims tràmits per ser ratificat, però ha topat amb l’oposició d’una part del barri de Pedralbes, contrària a les altures que es preveuen per als nous immobles, amb 47,20 metres i 10 plantes com a cim. Les jutja "desproporcionades" i augura que enfosquiran vivendes i zones verdes limítrofes.

La pluja va portar ahir a suspendre la concentració a què els veïns estaven cridats per manifestar-se contra el pla urbanístic, just on es vol materialitzar. "No volem gratacels en aquest lloc", va dir el president de l’Associació de Veïns de Zona Universitària, Josep Maria Guillumet. "És un espai reduït que s’ocuparà al 100%. L’edifici quedarà encastat, deixarà un passatge ombrívol i humit i es perd una superfície que plantejàvem que fos zona verda i de passada. A més, no es crearan places d’aparcament perquè pensen que el barri absorbirà l’increment de vehicles que hi haurà", va afegir.

Notícies relacionades

L’entitat ha presentat al·legacions contra la reforma i demana que la tramitació del projecte s’aturi. Cinc comunitats de propietaris també han recorregut en contra, al considerar-se perjudicades per les edificacions que es conceben. Per la seva banda, l’ajuntament assenyala que les al·legacions encara estan pendents de resoldre’s.

En el seu projecte, la UB justifica que "necessita habilitar espais per investigar i innovar" i atendre una comunitat d’estudiants "en augment".