Arrenca a BCN la festa de la F1

L’atrevit desplegament tecnològic i logístic que ocupa el centre de la ciutat ha permès tant al consistori com al Circuit reivindicar l’històric paper de Catalunya en el món del ‘motorsport’ amb una iniciativa sense precedents.

Arrenca a BCN la festa de la F1

BEGOÑA GONZÁLEZ

3
Es llegeix en minuts
Begoña González

Fa anys que Barcelona no celebrava l’automobilisme, desplegava els fastos i mostrava les seves plomes. Ara, la confirmació de Madrid com a Gran Premi de Fórmula 1 de cara al 2026 i l’absència de notícies sobre la renovació del Circuit de Barcelona-Catalunya a partir del mateix període, han empès l’Ajuntament de Barcelona i el mateix Circuit a trepitjar a fons l’accelerador.

L’aposta per convèncer Liberty ha sigut de tot o res. No només a través de les obres de remodelació i modernització del Circuit amb una inversió projectada de 50 milions d’euros, que s’estrenaran al complet durant aquest cap de setmana durant el Gran Premi d’Espanya, que tindrà lloc a Montmeló, sinó també demostrant que Barcelona està preparada per implicar-se de ple en l’automobilisme a través de del’F1 Barcelona Fan Village instal·lat a la plaça de Catalunya.

L’atrevit desplegament tecnològic i logístic que ocupa aquesta setmana el centre de la ciutat ha permès, tant al consistori com al Circuit, treure múscul i reivindicar l’històric paper de la capital catalana en el món del motorsport amb una iniciativa sense precedents. Exposicions de monoplaces, cascos i trofeus; activitats per a nens, simuladors i realitat virtual, gastronomia i concerts... Són tan sols algunes de les activitats plantejades per als més de 100.000 aficionats que s’espera que passin per les instal·lacions fins diumenge. Però sens dubte, el plat fort de la iniciativa tindrà lloc avui a les sis de la tarda amb un road show que portarà l’emoció de la competició al passeig de Gràcia amb una desfilada de monoplaces de F1, F2 i F3 per l’emblemàtica avinguda barcelonina.

Carlos Sainz, el gran reclam

El pilot espanyol Carlos Sainz, principal reclam de l’esdeveniment, pilotarà un Ferrari, flanquejat pel pilot emprovador d’Alpine, Jack Doohan, promesa de la F1 i fill del mític pentacampió del món de motociclisme en 500cc, Mick Doohan. També hi seran presents els catalans de l’equip Campos Racing Pepe Martí (en fórmula 2) i Mari Boya (en fórmula 3) i l’històric expilot de F1 Pedro de la Rosa.

Els bòlids sortiran de la ronda de la Universitat, on estaran situats els boxs dels equips i es dirigiran cap al nord per l’interior del passeig de Gràcia, pujant fins a la Casa Batlló. Al carrer d’Aragó donaran la volta i tornaran fins al punt de partida. Durant el recorregut, s’espera que els cotxes realitzin maniobres especials i fins i tot una petita xicana situada entre Consell de Cent i Diputació.

Per garantir la seguretat dels participants i espectadors, s’han instal·lat barreres de formigó i des d’ahir es va procedir a tallar el trànsit en algunes zones per començar a preparar tot el dispositiu de seguretat especial elaborat per la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra. Aquest cap de setmana, ja es van portar a terme tasques de reasfaltatge al passeig, que tot i que des del consistori asseguren que formaven part de les tasques ordinàries de pavimentació, permetran també que la desfilada es realitzi amb més seguretat i fluïdesa.

Quan acabi la desfilada l’activitat es traslladarà novament a l’escenari de la plaça de Catalunya, on de 19.00 a 20.30 hores els aficionats podran veure de prop els seus ídols, i els que ho prefereixin podran seguir les intervencions des d’altres punts del passeig a través de pantalles gegants. Per allà passaran tots els participants del road show, així com també el CEO de la fórmula 1, Stefano Domenicali, i compartiran les seves sensacions abans de la celebració del Gran Premi. A més dels pilots de l’exhibició, en l’acte també participaran algunes de les integrants de la F1 Academy, com ara Nerea Martí, Emely de Heus, Hamda Al Qubaisi i Maya Weug, així com l’expilot de F1 Marc Gené.

Notícies relacionades

El conseller d’Empresa i Treball en funcions, Roger Torrent, ha destacat l’"impacte positiu" de l’esdeveniment, tant per a Catalunya com per a Barcelona, i va reivindicar que el balanç de la celebració d’aquest tipus d’esdeveniments és molt positiu perquè permet acostar l’emoció d’un Gran Premi a persones que potser econòmicament o per altres motius no podrien permetre’s viure’l. A més, durant l’acte d’inauguració va afegir que aquestes iniciatives "contribueixen a projectar-nos i explicar què és Catalunya i què pot oferir".

"Aquestes iniciatives ajuden a promocionar Barcelona d’una manera molt espectacular amb les imatges dels monoplaces passant per davant de llocs emblemàtics de la ciutat, com ara la Casa Amatller, la Casa Batlló...", assegura, per la seva banda, el president de l’Associació d’Amics del Passeig de Gràcia, Lluís Sans.