354 espais

Barcelona amplia la xarxa de refugis contra la calor aquest estiu

Barcelona amplia la xarxa de refugis contra la calor aquest estiu

Epi_rc_es

1
Es llegeix en minuts
Meritxell M. Pauné

Barcelona comptarà amb més de 350 equipaments i espais públics on refugiar-se de la calor estiuenca, uns 120 més que el 2023. L’ajuntament va presentar ahir l’activació d’aquest recurs del 15 de juny al 15 de setembre, amb un reforç de punts per pal·liar els buits que deixaven els dies i horaris de tancament. I és que alguns dels llocs que serveixen d’empara, com per exemple biblioteques o centres cívics, mantenen el seu horari habitual i els períodes en què preveien abaixar la persiana per vacances.

La primera tinenta d’alcaldia, Laia Bonet, i la regidora de Salut, Marta Villanueva, van presentar el dispositiu municipal, anomenat Pla Calor 2024. Entre les novetats d’aquest any destaca la incorporació de diversos mercats municipals, espais d’altres administracions i immobles privats –gimnasos, centres comercials…– que se sumen per primera vegada a la xarxa.

Notícies relacionades

Tots ells són d’accés gratuït i, preferiblement, amb espais per asseure’s, font d’aigua i lavabos de lliure ús. L’única excepció són les 41 piscines públiques que entren en el còmput però en les quals cal pagar entrada segons la tarifa vigent en cada una. Els refugis, que poden ser a l’aire lliure o interiors, estan recomanats especialment a persones vulnerables a la calor, nadons, adults grans o persones amb malalties cròniques que no disposin de confort tèrmic a casa seva.

El consistori assegura que aquesta temporada aconseguirà una cobertura més efectiva de tots els barris i que, de mitjana, el 68% dels veïns tindran un d’aquests refugis "a menys de cinc minuts de casa" a peu i el 98% en tindrà com a mínim un "a menys de 10 minuts". Els diumenges d’agost, que la mateixa administració reconeix com el moment de més escassetat d’espais oberts, aquestes ràtios baixen respectivament al 44% i al 89% de la població.

Temes:

Barcelona Calor