Collboni confirma que BCN acollirà la sortida del Tour el 2026

El vídeo del Tour para anunciar su salida desde Barcelona

El vídeo del Tour para anunciar su salida desde Barcelona / CAPTURA VÍDEO

1
Es llegeix en minuts
Toni Sust
Toni Sust

Periodista

ver +

"Barcelona acollirà la sortida del Tour de França el 2026. Per a nosaltres és un somni fet realitat". Amb aquesta frase, pronunciada en català, castellà, anglès i francès, l’alcalde de la capital catalana, Jaume Collboni, va oficialitzar ahir una notícia que va avançar EL PERIÓDICO al maig. L’anomenat Grand Départ tindrà lloc del 4 al 6 de juliol del 2026 i és el resultat d’una negociació laboriosa que s’ha prolongat més d’un any.

Notícies relacionades

Collboni, que va recordar que fa més d’una dècada que s’intentava aconseguir, es va felicitar pel desenllaç i va recordar que la capital catalana aposta per l’esport i per la bicicleta. "Avui guanyem tots, l’esport, el Tour, Barcelona", va dir l’alcalde, que va comparèixer juntament amb el director general de la carrera francesa, Christian Prudhomme. L’ajuntament, la Diputació de Barcelona i la Generalitat pagaran set milions d’euros per inscriure el nom de la capital catalana i de Catalunya en la carrera. El consistori no ha calibrat encara quin retorn econòmic pot tenir la competició per a la ciutat.

L’alcalde, que va agrair l’ajuda de Barcelona Global per aconseguir que la cita esportiva arrenqui a la ciutat, va explicar que la previsió és que tres etapes del Tour se celebrin a Catalunya, tot i que encara s’ha de tancar la concreció sobre aquest aspecte, una cosa, va dir, que es coneixerà "d’aquí a uns mesos".