FINS A L’AGOST

Trias anuncia el seu comiat de l’ajuntament per a aquest estiu

«Hi ha gent que em demana que ho allargui, però no té sentit, vull fer la meva vida normal», afirma l’exalcalde de Barcelona en un acte de balanç del primer any de govern municipal.

Trias anuncia el seu comiat de l’ajuntament per a aquest estiu
2
Es llegeix en minuts
Toni Sust
Toni Sust

Periodista

ver +

Xavier Trias se n’anirà de vacances a l’agost i quan ho faci ja no serà regidor de l’Ajuntament de Barcelona. Així ho va explicar ahir, en una compareixença juntament amb alguns dels seus regidors, quan es complia un any de la investidura de Jaume Collboni com a alcalde de Barcelona. "Me n’aniré de vacances sense ser regidor", va explicar, i va precisar que aquestes vacances començaran a l’agost. "Vull fer ja la meva vida normal", va remarcar.

Trias no va voler precisar si deixarà l’acta de regidor en el ple del 28 de juny o el del juliol, però va deixar clar que a l’agost estarà fora del consistori. "Hi ha gent que em demana que ho allargui, però no té sentit". Sí que hi ha una cosa que li agradaria fer encara abans de deixar el consistori: "Una de les coses que m’agradarien és rebre com a regidor el president (Carles) Puigdemont".

Primer aniversari

Ahir es va complir un any d’una jornada, la del 17 de juny del 2023, que va començar amb la previsió que Trias reeditaria l’alcaldia com a candidat més votat i que després presentaria el pacte que havia tancat amb Ernest Maragall per governar amb ERC. Però al final tot va canviar en l’últim instant: el PP i Barcelona en Comú van investir Collboni i Trias va proclamar en el Saló de Cent una frase que es va fer històrica: "Que us bombin a tots". Des d’aleshores, l’exalcalde i exconseller ha estat anunciant que quan es definís el pacte de govern previst pel PSC per incrementar l’escassa nòmina de regidors amb què compta, que són 10, Collboni inclòs, ell se n’aniria.

Però ara, malgrat que no s’ha tancat l’acord amb ERC, Trias considera que ja no s’ha d’esperar més. "Junts ha de treballar mirant al futur i el futur no es diu Xavier Trias", va afirmar. Ha vist "un avantatge" al fet que la candidatura amb què es va presentar estigui integrada per persones que van ser elegides "per governar", i va insistir que és hora que els seus comencin a pensar en un nou candidat.

Notícies relacionades

L’exalcalde va parlar del seu futur a preguntes dels mitjans de comunicació, després que dediqués la seva intervenció inicial a carregar contra la manera com Collboni va aconseguir accedir a l’alcaldia, contra la seva gestió i contra la figura del líder del PSC, Salvador Illa, i la seva presumpta intenció d’utilitzar Barcelona per aconseguir la presidència de la Generalitat. "Si alguna cosa ha quedat clara és que tots saben el què és fer un Collboni, s’ha posat de moda. Significa arribar a l’alcaldia al preu que sigui necessari, pactant amb qui sigui. És igual amb quin color, l’important és arribar al poder. Fer un Collboni és fer el que fa una persona que no és de confiança. Collboni no és de confiança".

Sobre el primer any de l’actual alcalde, va advertir: "La ciutat no està millor i això és per culpa d’una situació estranya per la qual la ciutat acaba governada per 10 regidors, i això és molt difícil. No hi ha model ni plantejament clar de cap on va la ciutat". Trias va recordar que tenia tancat un pacte amb ERC per governar junts, va afegir que respecta tots els acords que els republicans vulguin tancar i els va advertir que vagin amb compte que els que assoleixin amb el PSC es compleixin.

Temes:

Xavier Trias