A LES CORTS

BCN farà caure una casa centenària per construir-hi 158 vivendes

Les últimes veus de la Colònia Castells

Les últimes veus de la Colònia Castells

1
Es llegeix en minuts
Jordi Ribalaygue
Jordi Ribalaygue

Periodista

Especialista en Barcelona i àrea metropolitana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Barcelona no indultarà una casa simbòlica del petit barri del Camp de la Creu, un dels enclavaments de cases baixes en via d’extinció de les Corts, l’empremta de la qual ha anat difuminant-se per traslladar els veïns a blocs de pisos, igual com la pròxima Colònia Castells, ja desapareguda per la construcció d’un parc. La finca que l’ajuntament preveu fer caure és al número 46 del carrer de Montnegre, tapiada des que la Guàrdia Urbana la va desallotjar després que quatre famílies amb menors l’ocupessin el desembre del 2022.

L’edifici era reconeixible pel cap de xai que coronava el portal, arrencat per motius de seguretat, segons assenyala el consistori, i custodiat en un dipòsit municipal. El teixit associatiu de la zona advocava per conservar l’immoble i la demolició es va posposar. No obstant, el veredicte municipal descarta salvar-lo.

Múltiples patologies

Notícies relacionades

"No hi ha motius per parar la demolició prevista, que es va ajornar en el seu moment per fer un informe", al·leguen fonts del districte de les Corts. Destaquen que el dictamen conclou que la finca "presenta múltiples patologies, tant a l’estructura com al seu interior". El districte postula que no fer-la caure "podria reduir considerablement la construcció de vivenda pública" a la zona.

El regidor de les Corts, David Escudé, explica que s’aixecaran 158 domicilis a l’espai en què l’immoble històric s’emplaça. "No està en bones condicions i, en vista de l’informe, tampoc té un valor extraordinari", addueix. Els tres col·lectius veïnals implicats –l’Associació de Veïns de les Corts, l’Associació d’Afectats de la Colònia Castells i la plataforma Salvem el Camp de la Creu-Colònia Castells– s’oposen a la demolició. "Hem manifestat que no hi estem d’acord. Si hi ha voluntat política, es pot mantenir", postulen.

Temes:

Barcelona