DESCANS I OCI

Les terrasses del front marítim de Badalona reduiran l’horari

«Volem assegurar un entorn agradable», diu García Albiol

Del novembre al febrer tancaran mitja hora abans, mentre que l’horari es redueix en una hora les vigílies de dia festiu de la temporada alta.

Terrazas en el paseo marítimo de Badalona en una imagen de archivo

Terrazas en el paseo marítimo de Badalona en una imagen de archivo / MONICA TUDELA

1
Es llegeix en minuts
Gerardo Santos
Gerardo Santos

Ubicada/t a Badalona, Santa Coloma, Mataró, Martorell, Esplugues i Vilanova i la Geltrú

ver +

L’Ajuntament de Badalona modificarà les dues franges horàries per a la instal·lació de les terrasses dels establiments de restauració situats a la zona del passeig de la Rambla, el passeig Marítim i el carrer de Santa Madrona, en una de les zones més freqüentades per la ciutadania de Badalona i pels turistes que visiten el litoral.

Les variacions en l’horari d’obertura de les terrasses pretenen, segons assenyala el govern local, "fer compatible l’activitat comercial amb el descans dels veïns", en una de les zones que són més freqüentades tant pels veïns com pels visitants que s’acosten al litoral badaloní.

Així doncs, els divendres, dissabtes i vigílies de dia festiu entre els mesos de març i l’octubre les terrasses podran obrir fins a la 01.30 hores. És a dir, l’horari es reduirà una hora respecte a l’actual. Mentre que els dies feiners i dies festius el tancament està marcat mitja hora després de la mitjanit, a les 00.30 hores.

Notícies relacionades

Respecte als mesos compresos entre el novembre i el febrer, la temporada baixa, l’horari es redueix mitja hora (passa de la 01.30 hores a la 01.00 de la matinada) els divendres, dissabte i vigílies de dia festiu. D’altra banda, els dies feiners i dies festius el tancament també es redueix en 30 minuts respecte a l’horari actual permès, de manera que les terrasses tancaran a les 00.00 hores. L’ajuntament recorda que "en cap cas es permet cap tipus d’instal·lació o muntatge de la terrassa abans de les 08.00 hores".

Per a l’alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, aquesta mesura respon a l’"escolta" que el govern de la ciutat porta a terme amb els veïns. "El govern municipal vol contribuir a millorar la convivència en zones de la ciutat que són molt freqüentades, com és el front marítim". "Volem assegurar un entorn agradable, tant per als veïns de Badalona que surten a disfrutar d’un temps d’oci com per als que viuen en aquestes zones i tenen dret a descansar", ha afegit l’alcalde.