Els xiringuitos tancaran a les tres durant la revetlla

Per tercer any, els quioscos de platja no poden contractar ‘dj’, muntar barres addicionals ni allargar l’horari en la nit més curta de l’any.

Els xiringuitos tancaran a les tres durant la revetlla
1
Es llegeix en minuts
Gisela Macedo
Gisela Macedo

Periodista

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Demà a la nit se celebra la revetlla de Sant Joan, seguint la tradició pagana de celebrar el solstici d’estiu. A Barcelona, la platja serà el gran punt de concentració per passar aquesta curta nit, si bé als diferents barris també s’organitzaran fogueres i festes populars a menys escala.

Durant la revetlla de l’any passat, a les platges de Barcelona es van arribar a concentrar fins a 80.000 persones en una multitudinària festa (i botellon) a l’aire lliure que va acabar a trenc d’alba. Ara bé, els xiringuitos no hi van poder participar tant com segurament els hauria agradat. Tampoc ho podran fer aquest any.

Per tercer any consecutiu, els xiringuitos de Barcelona tenen prohibit contractar dj i muntar barres addicionals i estan obligats a tancar a les 03.30 hores. Aquestes restriccions indignen el Gremi de Restauració, que carrega contra el govern de Jaume Collboni.

"El que està passant amb la revetlla de Sant Joan és un clar exemple de fins a quin punt l’Ajuntament de Barcelona continua sent l’Administració del no. Durant més de 20 anys, el consistori ha autoritzat per escrit que els xiringuitos de la platja organitzin la seva particular revetlla de Sant Joan. En la pandèmia era comprensible que això no passés, i el punt lògic, una vegada desaparegudes totes les restriccions, hauria sigut recuperar aquesta celebració", declaren fonts del Gremi.

Notícies relacionades

"Completament absurd"

"El canvi polític continua sense traduir-se en decisions diferents. En el cas de la revetlla, és completament absurd: en una nit clarament excepcional en què les platges reben fins a 80.000 persones que volen celebrar allà la revetlla, reforçar els xiringuitos i augmentar els serveis legals i els WC d’ús públic gratuït seria la decisió més assenyada", afegeixen.