La grip no va poderamb el Tour

L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, va assistir convalescent i amb mascareta a una reunió a casa d’una empresària perquè la carrera ciclista sortís des de Barcelona.

La grip no va poderamb el Tour

Joan Vehils

3
Es llegeix en minuts
Joan Vehils

La segona setmana de gener, una empresària va reunir a la seva casa de la zona alta un grup de persones vinculades amb el ciclisme amb alguns representants de l’ajuntament. L’objectiu era segellar la sortida del Tour de França des de Barcelona. Hi van assistir el director del Tour, Christian Prudhomme; el director de Ciclisme de ASO, Pierre-Yves Thouault; el director de La Vuelta, Javier Guillén; el director de La Volta, Rubén Peris; el regidor de l’ajuntament, David Escudé, i el gerent, Albert Dalmau. La cita era clau, però va sorgir un inconvenient. L’alcalde Jaume Collboni era a casa seva des de la nit anterior a gairebé 40 graus de febre.

La seva presència era clau, ja que Prudhomme ja havia tingut una mala experiència uns anys enrere amb els representants polítics de la ciutat. Doncs això, que la grip va fer témer el pitjor. Per sort, l’alcalde es va posar una mascareta, diuen també que una samarreta d’aquestes tèrmiques, i es va dirigir al sopar. Va resistir, es van donar la mà, es va forjar l’acord i aquest mateix dimarts es van presentar en públic. Falten dos anys, però veuran el que representa la sortida del Tour. Es retransmet a tot el món i aportarà un benefici econòmic de 100 milions per a la ciutat. Barcelona, endavant.

De la bici a la fórmula 1

Mai abans l’Ametller del passeig de Gràcia havia reunit tanta gent important. Dic això perquè la zona vip de l’espectacle de la fórmula 1 va començar en aquesta botiga. Barcelona està de moda i és l’única ciutat al món que ha tingut un Mundial de futbol, uns Jocs Olímpics, la pròxima Copa Amèrica, el Tour del qual hem parlat i la fórmula 1.

Stefano Domenicali, president i CEO de la fórmula 1, comentava als seus col·legues de tribuna que cap ciutat havia tancat un carrer principal per a un espectacle com el de dijous passat. Prop de 40.000 persones van vibrar tant com el conseller Roger Torrent i el seu segon, i alhora CEO del Circuit, Oriol Sagrera. Aquest últim ha sigut clau a l’hora de portar a terme l’esdeveniment i pot resultar decisiu per renovar el contracte i seguir celebrant carreres en el Circuit més enllà del 2026 i més enllà de Madrid. També ha remat i molt el president de la Fira, Pau Relat, i altres persones com la presidenta de Barcelona Global. Maite Barrera està disfrutant al màxim les seves últimes hores en el càrrec després d’haver dut a terme una bona gestió.

Dic que hi havia molts vips, perquè n’hi havia. Des d’Esteve Rabat y Lluís Sans, que tenien a prop dels seus negocis Josep Ametller, que jugava a casa. Vam veure directius i exdirectius del Barça com Elena Fort, Miquel Camps, Joan Ignasi Macià, Aureli Mas i Eduard Romeu. I eren a prop, però lluny d’ells Victor Font; el president de la Cambra, Josep Santacreu, i el publicista Enric Jové. No hi va faltar tampoc el president del Cercle,Jaume Guardiola; Gonzalo Rodés, Marc Puig i el vicepresident del Banco Santander i apassionat de la fórmula 1 Juan Manuel Cendoya. I, és clar, quan hi ha un esdeveniment important amb gent top sempre hi ha Josep Maria Xercavins. En fi, una bona iniciativa que, com el Tour, torna a situar Barcelona en el centre del món. Per això i per altres moltes altres coses que preparen, el regidor d’esports, Escudé, mai perd el somriure.

Notícies relacionades

Al Tibidabo

Els del Lío d’Eivissa, amb Joan Gràcia al capdavant, la van fer bona en la celebració dels 20 anys de Vueling al Tibidabo. Van tancar el parc d’atraccions i van preparar una festa per recordar. Hi havia el president, Pere Aragonès, a qui Artur Mas i Xavier Trias semblaven no tenir gaires ganes de saludar. Hi va assistir Òscar Camps, d’Open Arms; la sempre simpàtica exministra Raquel Sánchez; el líder del PP a l’Ajuntament de Barcelona, Daniel Sirera, i el CEO del Mobile World Capital, Francesc Fajula. L’acte va acabar amb espectacular pastís del nostre Christian Escribà i amb ballarugues.