Pierre-Arthur Chatard: "BCN és una ciutat internacional amb una comunitat diversa"

Pierre-Arthur Chatard

Pierre-Arthur Chatard / .

2
Es llegeix en minuts
Begoña González

¿Per què va escollir Barcelona?

Vaig escollir Barcelona per dues raons principals. Primer, volíem viure una aventura en família, a més d’aprendre nous idiomes i exposar els nostres fills a una ciutat internacional amb una identitat forta. D’altra banda, la meva dona Sarah té arrels catalanes, ja que el seu avi era originari de Barcelona. Sempre hem estimat aquesta ciutat per ser tranquil·la per a les famílies i per la qualitat de les relacions entre les persones. Barcelona també ens ofereix un entorn acollidor per créixer com a família i a nivell professional.

¿Quins aspectes de la ciutat destacaria com a positius?

La ciutat té una excel·lent qualitat de vida, amb un clima mediterrani agradable i amb nombroses activitats. També ofereix una destacada riquesa cultural, una història fascinant i una arquitectura impressionant. Per exemple, ens agrada molt la plaça de Sant Felip Neri, tot i que la seva història sigui molt tràgica. D’altra banda, Barcelona és una ciutat internacional amb una comunitat diversa i vibrant. Té bons serveis educatius i sanitaris i és molt amigable per a les famílies. Ens sorprèn i ens agrada molt la manera de cuidar els nens i els avis.

¿Quins aspectes de la ciutat cal millorar? ¿Com?

Tot i que Barcelona és una ciutat meravellosa, hi ha àrees que podrien millorar. Per exemple, la neteja d’algunes zones podria beneficiar-se de programes més eficients i freqüents. També, és crucial limitar el turisme massiu, ja que alguns turistes no respecten la ciutat i els seus residents, fent a Barcelona el que no poden fer als seus propis països. Implementar regulacions més estrictes i promoure un turisme responsable pot ajudar. Es podria prendre exemple de ciutats com Singapur per assegurar-se que la gent respecta el medi ambient.

¿Què espera de la Barcelona dels pròxims anys?

Notícies relacionades

Espero una ciutat que continuï millorant la seva qualitat de vida i sostenibilitat. M’agradaria veure avenços en la neteja i gestió de residus, així com també un control efectiu del turisme per protegir la qualitat de vida dels residents i preservar l’entorn urbà. També espero que s’implementin polítiques per atraure empreses innovadores. Finalment m’agradaria que Barcelona continuï sent una ciutat vibrant, amb la seva identitat forta i un esperit acollidor.

¿Quina sent que és la seva ciutat? ¿Què és el que més troba a faltar vivint aquí?

Tenim records únics a Barcelona. Per exemple, vam batejar el nostre fill a l’església de Sant Miquel, on també va ser batejat l’avi de la Sarah. Els nostres fills assisteixen a una escola en català i parlen perfectament el català i l’espanyol. Ens agrada tot el que fa referència a la cultura catalana: Sant Jordi, la festa de la Mercè, els castells, les sardanes. ¡Fins i tot el caganer! Aquest any, el nostre fill de 5 anys ha passat més temps a Barcelona que a França. Personalment, després d’aprendre espanyol a l’escola d’idiomes (no el parlava quan vam arribar fa tres anys), acompanyo empreses locals i he tingut meravelloses trobades professionals. Pot semblar estrany, però ara em sento tant espanyol com francès.