Un home mor ofegat a Sitges a l’intentar rescatar una dona

Fotografia de la playa de Sitges cedida por Pepsi

Fotografia de la playa de Sitges cedida por Pepsi / .

1
Es llegeix en minuts
Germán González
Germán González

Periodista.

ver +

Sitges va viure una tràgica revetlla de Sant Joan marcada per la mort d’un home de 55 anys ofegat a la platja de la Ribera d’aquesta localitat. Poc abans de la una de la matinada, el telèfon d’emergències 112 va rebre una trucada d’un possible ofegament en aquesta platja en la qual s’estava celebrant la revetlla. De fet, en algunes imatges gravades s’hi veia gent ballant i bevent mentre miraven com actuaven els serveis d’emergència per rescatar la víctima.

Diverses fonts de serveis d’emergències van apuntar a aquest diari que l’home va entrar al mar a ajudar altres persones, algunes podrien ser menors, que no podien sortir de l’aigua, però hi va quedar atrapat per l’onatge. Bombers de la Generalitat va activar cinc dotacions, entre les quals els submarinistes del GRAE, al costat d’un helicòpter de Salvament Marítim i una embarcació.

Els seus efectius van aconseguir treure de l’aigua dues persones, l’home de 55 anys que va morir a la platja al no poder reanimar-lo i una dona que va ser evacuada per una ambulància del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) a l’Hospital Sant Camil de Sant Pere de Ribes, on va quedar ingressada en estat menys greu.

Assistència psicològica

Notícies relacionades

El SEM va activar també una unitat de suport psicològic per a familiars. A la platja també hi van acudir Mossos d’Esquadra amb la unitat subaquàtica, Policia Local i Creu Roja també amb embarcació. Es va fer, a més, una recerca preventiva per la zona per descartar que a l’interior de l’aigua hi hagués una altra persona.

El mort en aigües de Sitges és la tercera víctima mortal a les platges catalanes des que va començar la campanya d’estiu el dissabte 15 de juny. Protecció Civil recorda la importància d’extremar les precaucions en platges, piscines i aigües interiors aquest estiu.

Temes:

Sitges