Un jove mor degollat en una baralla a la Barceloneta

La Guàrdia Urbana va detenir el presumpte autor, d’origen magribí, que segons els primers indicis va intentar robar a la víctima, un colombià de 26 anys.

Un jove mor degollat en una baralla a la Barceloneta
2
Es llegeix en minuts
Germán González
Germán González

Periodista.

ver +

Tràgica revetlla de Sant Joan a Barcelona. Els Mossos d’Esquadra investiguen un nou crim que va tenir lloc a la Barceloneta cap a les quatre de la matinada d’ahir. Un home va morir després de ser degollat per un altre en una baralla, segons fonts policials. En concret, la víctima, un colombià de 26 anys resident a Catalunya, va veure com el sospitós, d’origen magribí, intentava cometre un robatori i es va encarar amb ell.

Així es va iniciar una baralla que va acabar amb l’acusat agredint pel coll la víctima amb una arma blanca. La seva mort va ser gairebé al moment, malgrat que els serveis sanitaris van intentar reanimar-lo sense èxit.

Poc després, agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona que formaven part del dispositiu de la revetlla a la zona de la Barceloneta van detenir el sospitós que està relacionat amb aquest crim. Els Mossos d’Esquadra han iniciat una investigació per determinar les circumstàncies en les quals es va produir la baralla mortal. El sospitós passarà a disposició judicial en les pròximes hores.

Després de més de tres hores, l’autoritat judicial va aixecar el cadàver de la víctima, que era al passeig de Joan de Borbó, molt freqüentat durant la revetlla per l’alta afluència de persones a les platges de la ciutat.

En aquest sentit, els agents van acordonar la zona per iniciar la investigació, preguntant a testimonis i revisant càmeres de seguretat. A més, s’hi van desplaçar diverses ambulàncies, encara que la víctima va morir en l’acte. Amics i familiars d’aquest, que l’acompanyaven en aquell moment, també eren per aquest barri.

A excepció del crim de la Barceloneta i un altre doble homicidi a Girona, Catalunya va viure un Sant Joan amb molts menys incidents que l’any passat. Dins del dispositiu especial per garantir la seguretat, la mobilitat i l’ordre públic, els Mossos d’Esquadra van detenir 55 persones, 18 d’elles relacionades amb delictes contra el patrimoni, com ara robatoris, tres detinguts per lesions, 11 per violències de gènere i 23 per altres fets. En la revetlla de l’any passat hi va haver 91 arrestos.

Els agents van portar a terme també 1.340 lectures d’alcoholèmia, de les quals 79 van resultar positives i, d’aquestes, 11 penals. També es van detectar 11 positius en drogues via penal i tres denúncies administratives. No s’ha hagut de lamentar cap víctima mortal de trànsit en aquesta nit de Sant Joan. Els Mossos van assistir en 19 accidents amb un total de 10 persones ferides lleus.

Durant la nit més curta de l’any van treballar també uns 2.000 agents de les 217 policies locals, fet que suposa un increment d’efectius d’un 75% aproximadament.

Notícies relacionades

Menys sortides de bombers

En la revetlla, els bombers de la Generalitat van atendre 833 avisos, mentre que l’any passat n’hi va haver 934. Quant als serveis relacionats amb incendis de vegetació, aquest any els bombers van atendre 187 avisos i l’any passat en van ser 289. Respecte als incendis urbans, van rebre un total de 505 trucades (l’any passat en van atendre 474), i quant a altres serveis, aquest any, van cobrir 126 avisos, tres més que l’any passat.