L’Església recupera un edifici que es disputava amb una empresa

El edificio y el jardín de Can Capellanets, en el barrio de Les Corts, en Barcelona.

El edificio y el jardín de Can Capellanets, en el barrio de Les Corts, en Barcelona. / JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts
Jordi Ribalaygue
Jordi Ribalaygue

Periodista

Especialista en Barcelona i àrea metropolitana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Després d’un litigi de gairebé tres anys, l’Església s’ha imposat en el plet que ha protagonitzat amb una de les principals gestores de residències d’Espanya per un edifici catalogat a Barcelona. El jutjat de primera instància número 27 de Barcelona ha resolt que una entitat lligada a l’Arquebisbat de Barcelona, la Fundació Sant Josep Oriol, és la propietària i l’única posseïdora legítima de Can Capellanets, una antiga llar de seminaristes del segle XIX i inclosa al catàleg d’edificis patrimonials que l’Ajuntament de Barcelona insta a conservar. Així ho confirmen fonts de l’arquebisbat consultades per EL PERIÓDICO.

Notícies relacionades

Finalment, la sentència desposseeix L’Onada Serveis de l’edifici del barri de les Corts, que reivindicava els seus drets sobre l’immoble per un contracte de cessió que va firmar amb la fundació el 2017 per instal·lar-hi un geriàtric. L’organització eclesiàstica el va donar per trencat el 2021, després de sorgir desavinences entre les dues parts.

La residència mai s’ha arribat a aixecar, però l’empresa té la possessió efectiva de l’edifici des que es va segellar l’acord.