Tres de cada quatre veïns aproven el primer any d’Albiol

La gestió de l’ajuntament aconsegueix una nota mitjana de 5,9 i la seguretat creix com a principal problema per als habitants de Badalona.

Tres de cada quatre veïns aproven el primer any d’Albiol
2
Es llegeix en minuts
Àlex Rebollo
Àlex Rebollo

Periodista

ver +

Més tres quartes parts dels veïns Badalona (el 76%) aprova la gestió de l’ajuntament que lidera des de fa un any Xavier García Albiol (PP). És una de les principals dades que exposa l’últim Dibaròmetre, l’enquesta d’estat d’opinió que elabora la Diputació de Barcelona (Diba). Així, el 2024, un 10% dels badalonins valora la gestió del consistori amb una puntuació de nou o superior, mentre que un 66% l’avalua amb una nota entre el cinc i el vuit.

Passat poc més d’un any de la seva tercera etapa com a alcalde, Albiol va aprofitar aquestes dades per presumir sobre el seu govern en una roda de premsa oferta ahir per comentar les principals dades del baròmetre, que, segons va indicar el mateix alcalde, va comptar amb una mostra d’una mica més de 400 persones.

"Aquests resultats, com a govern, ens fan sentir molt orgullosos. Tres de cada quatre veïns aproven la nostra gestió i ens diuen que seguim en la mateixa direcció", va remarcar Albiol, que va assistir a l’acte acompanyat per alguns dels integrants del nucli dur del seu executiu badaloní: Cristina Agüera, segona tinenta d’alcalde; Dani Gràcia, tercer tinent d’alcalde, i Rosa del Amo, quarta tinenta d’alcalde.

"Puc tenir una actitud conformista o dir que ho estem fent raonablement bé, però amb això no n’hi ha prou, perquè encara no tenim la ciutat que desitgem. Estem contents, animats pel suport majoritari, però molt conscients que tenim gairebé tota la feina per fer", afirma l’alcalde de Badalona.

Retrets a l’oposició

Notícies relacionades

Més enllà de la gestió de l’ajuntament, Albiol també va reivindicar la millora d’alguns resultats respecte a l’últim baròmetre de la Diputació, que es va fer el 2022. Entre ells, que un 38,6% dels veïns consideren que Badalona ha millorat l’últim any, mentre que en l’anterior enquesta la xifra era del 20,7%, o que la nota mitjana a la gestió de l’ajuntament ara és de 5,9 punts, mentre que el 2022, amb Albiol a l’oposició, era de 5,1.

L’alcalde del PP va aprofitar per deixar anar algunes pulles als integrants de l’anterior govern municipal, integrat per les seccions locals del PSC, ERC, els Comuns i Junts. Així, Albiol va defensar que les dades del Dibaròmetre "desmunten alguns mites", ja que "els discursos de l’oposició diuen que no som gaire transparents", però en canvi l’enquesta assenyala que el nombre de veïns que consideren l’executiu local com a molt transparent ha augmentat en 15 punts percentuals.