Agenjo agafa les regnes de l’imant de talent internacional Barcelona Global

L’assemblea general de socis dona suport unànime al conseller de Damm, que relleva Maite Barrera després d’estar dos anys al capdavant de l’associació promotora de la ciutat.

Agenjo agafa les regnes de l’imant de talent internacional Barcelona Global
2
Es llegeix en minuts
Patricia Castán
Patricia Castán

Periodista

ver +

El nou president de Barcelona Global, Ramon Agenjo i Bosch (Barcelona, 1957) és molt conegut en l’àmbit empresarial però menys popularment, malgrat el seu llarg historial de projectes de mecenatge de l’àmbit social, cultural i esportiu. El fet que crida més l’atenció per a tothom probablement sigui la seva condició de besnet del fundador de la cervesera Damm, Josep Damm. Tot i que la seva mare, Josefina Bosch Damm, va ser l’última a portar el cognom. En l’actualitat ostenta els càrrecs de conseller i secretari del Consell d’Administració de Damm, president de Grup Cacaolat des del 2022 i conseller de diverses empreses de Damm.

Apassionat de la ciutat

Des de fa quatre dècades l’activitat professional de Ramon Agenjo, que es defineix com un apassionat de Barcelona o de l’espècie "barcelonensis autenticus" –feia broma ahir–, ha evolucionat sobretot en el grup cerveser en diversos càrrecs. Abans es va llicenciar en Economia i en Administració i Direcció d’Empreses per la Universitat Abat Oliva i es va diplomar en Ciències Empresarials per la Politècnica de Catalunya. Després vindrien diversos postgraus i la titulació de Pèrit Mercantil per la Universitat de Barcelona.

Però en paral·lel a la seva carrera, l’empresari –de tarannà pròxim i amable, segons assenyalen fonts pròximes– també ha tingut una intensa activitat en accions de mecenatge i filantropia. Així, és patró-director de la Fundació Damm i president de la Fundació Estrella de LEvante, a més d’ocupar la presidència del club de futbol Damm, del club de pàdel Damm i de la Càtedra ETHOS Ramon Llull, i formar part dels patronats de les principals institucions culturals, educatives i socials del país.

Pare de tres filles i amb tres nets, i hiperactiu per naturalesa, és també vicepresident primer del Palau de la Música Catalana i president del Consell de Mecenatge. I patró de la Fundació Conservatori del Liceu, de la Fundació Catalunya, de la Fundació MACBA, de la Fundació Princesa de Girona i de la Universitat Ramon Llull, entre d’altres. I fins i tot forma part de la junta directiva i és tresorer de l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició. Un llarg repertori que no li resta il·lusió a la nova etapa que inicia al capdavant de Barcelona Global.

Notícies relacionades

En el terreny personal, les seves grans aficions són el motor, jugar a golf i al tennis de taula, la música (toca la bateria) i la gastronomia. I presumeix de conèixer la ciutat com el palmell de la mà, després d’haver sigut veí de Sarrià-Sant Gervasi i més tard de l’Eixample, a més de recórrer tots els seus barris, en alguns casos descobrint els restaurants que podrien considerar-se perifèrics.

Agenjo ha sigut ratificat per unanimitat en el nou càrrec ahir en l’assemblea general de socis de Barcelona Global. Aquest organisme és una associació privada, independent i sense ànim de lucre, formada per més de 1.200 socis, dels quals 256 són empreses, centres de recerca, emprenedors, escoles de negocis, universitats i institucions culturals líders a la ciutat, així com 960 professionals que aspiren a fer de Barcelona una de les millors ciutats del món per al talent i l’activitat econòmica.